• 0

Flydubai beleži rast profita: Prihod se meri u milionima dolara

Prevezeno je 5,6 miliona putnika

  • 0
Avion aerodrom radnik Foto: Shutterstock

Kompanija Flydubai je zabeležila profit od 229 miliona USD, i ukupne prihode od 1.434 miliona USD, što u poređenju sa rezultatima iz 2020. godine predstavlja rast od 86%.

Prevezeno je 5,6 miliona putnika, što predstavlja rast od 76% u odnosu na 2020. Ukupna popunjenost sedišta (seat factor) iznosila je 69 odsto.

„Sjajni rezultati koje je kompanija objavila za 2021. godinu stižu nakon veoma izazovnog dvogodišnjeg perioda koji je bio rezultat pandemije COVID-19. Odluke rukovodstva Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje su donele primenu preventivnih bezbednosnih mera duž celog putovanja, posetiocima su pružile poverenje za putovanje u Dubai; što je rezultovalo u godišnjem porastu broja putnika za 76%", rekao je šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsednik kompanije Flydubai,

Ghaith Al Ghaith, izvršni direktor kompanije naveo je da poslovni model ostaje snažan i dobro se pokazao tokom pandemije.

"Sa vraćanjem tražnje ove snažne osnove su se pretvorile u značajna unapređenja naših finansijskih performansi", rekao je on.

Ključni pokazatelji u 2021. godini koji su doprineli oporavku kompanije flydubai nakon vrhunca pandemije: Pokrenute su 22 nove rute, od kojih se 13 odnosi na destinacije koje ranije nisu bile pokrivene iz Dubaija.

Deset najzaposlenijih ruta za zakazane letove u flydubai mreži bile su: Aleksandrija (HBE), Bahrein (BAH), Bukurešt (OTP), Doha (DOH), Karači (KHI), Katmandu (KTM), Male (MLE), Tbilisi (TBS), Tel Aviv (TLV) i Zanzibar (ZNZ)

„Sa ukidanjem restrikcija širom naše mreže i rastućom tražnjom za putovanjima, obazrivo smo optimistični u vezi sa godinom koja je pred nama, uprkos geopolitičkoj situaciji i potencijalnom uticaju koji ona može imati na cene roba. Tokom 2022. svedočićemo najvećem broju isporučenih aviona na godišnjem nivou, od nastanka kompanije. Kako zamah putovanja bude nastavljao da raste, povećavaćemo frekvencije za postojeće i uvoditi nove destinacije širom naše mreže tokom 2022. godine. Kako bismo podržali ovu rastuću trajektoriju, moraćemo da regrutujemo najbolje ljude iz industrije koji žele da doprinesu nastavljanju uspešne priče kompanije", rekao je Ghaith Al Ghaith, izvršni direktor kompanije.

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>