• 0
 ≫ 

Svi putevi vode u Berlin? Pogledajte živopisnu Teslinu fabriku, traže i stručnjake za ove poslove

 ≫ 

Objekat je lociran na jednom od najkonkurentnijih svetskih auto-tržišta

  • 0
Tesla automobili fabrika Foto: Christophe Gateau / AFP / Profimedia

Kompanija specijalizovana za električna vozila, Tesla, pre neki dan je konačno dobila "zeleno svetlo" da nastavi s planom gradnje svoje nove, tzv. gigafabrike nadomak Berlina.

U jeku problema s naftom i rasta cena crnog zlata, svoju šansu na "vrućem" auto-tržištu dodatno pronalaze proizvođači električnih modela, a imperija Ilona Maska se tu ponajviše ističe.

Naime, kompanija je 6. marta preko Tvitera pozvala sve zainteresovane da se pridruže nemačkom timu, a broju otvorenih pozicija "ne vidi se kraj".

Takođe, Tesla je na istoj društvenoj mreži objavila fotografije novog objekta, uz opis "at Giga Berlin".

Podsećamo, Tesla se širi u Evropi, u skladu sa tim kako raste prodaja automobila na punjenje. Očekuje se da fabrika krene da ubrzava proizvodnju, ubrzo nakon što se urade neki finalni koraci.

Objekat lociran na jednom od najkonkurentnijih svetskih auto-tržišta je dizajniran da, naposletku, proizvodi baterije i čak 500.000 automobila godišnje.

Region je prošle godine uložio 113 milijardi dolara u električni transport, što je skok od skoro 50% u odnosu na 2020, prema BlumbergNEF-u, a očekuje se da će evropsko tržište električnih vozila ostati mnogo veće i konkurentnije od američkog u godinama koje dolaze.

Ipak, američki proizvođač automobila i dalje se suočava sa preprekama, uključujući pravni spor oko korišćenja vode. Tesla će takođe morati da zaposli dovoljno radnika i da se obračuna sa moćnim nemačkim radničkim sindikatima.

Inače, zaposleni u ukrajinskoj Tesli, od kojih se traži da se vrate da brane svoju zemlju, dobijaće platu najmanje tri meseca, navodi se u mejlu koji je kompanija u ponedeljak poslala zaposlenima u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Nakon tri meseca, Tesla planira da ponovo proceni rat Rusije i Ukrajine i situaciju svojih zaposlenih, kako bi odlučila šta će još biti potrebno.

Video: Bez većih gužvi na pumpama: Gorivo se normalno prodaje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>