• 0

Tesla konačno dobila zeleno svetlo od Nemaca? Ovo je pogon koji obećava pola miliona vozila godišnje

Tesla se širi u Evropi, u skladu sa tim kako raste prodaja automobila na punjenje

  • 0
Tesla automobili fabrika Foto: Christophe Gateau / AFP / Profimedia

Tesla Inc. je spremna da ove nedelje konačno dobije odobrenje za svoju fabriku u blizini Berlina, što će ojačati nastojanje ovog proizvođača da se proširi na brzorastuće evropsko tržište električnih vozila.

Vlasti Brandenburga saopštile su da će svoju odluku saopštiti u petak na konferenciji za novinare u Potsdamu, na kojoj će prisustvovati zvaničnici, uključujući premijera Ditmara Voidkea.

Fabrika je dobila zeleno svetlo i očekuje se da će početi da ubrzava proizvodnju ubrzo nakon što se urade neki poslednji koraci, izvestio je Handelsblat ranije u četvrtak, ne navodeći izvor svojih informacija.

Vest o ovome, između ostalih, preneo je i Blumberg.

Dugo očekivana odluka bila bi blagodat za glavnog izvršnog direktora Tesle, Ilona Maska , koji planira da "izazove" Folksvagen AG, BMW AG i Mercedes-Benz AG na "njihovom terenu", baš u momentu kada proširuju sopstvenu ponudu električnih vozila.

Objekat na jednom od najkonkurentnijih svetskih auto-tržišta je dizajniran da, naposletku, proizvodi baterije i čak 500.000 automobila godišnje.

Tesla se širi u Evropi, u skladu sa tim kako raste prodaja automobila na punjenje. Region je prošle godine uložio 113 milijardi dolara u električni transport, što je skok od skoro 50% u odnosu na 2020, prema BlumbergNEF-u, a očekuje se da će evropsko tržište električnih vozila ostati mnogo veće i konkurentnije od američkog u godinama koje dolaze.

Iako je izgradnja fabrike prethodno odložena zbog pandemije, birokratije i ekoloških protesta, nemački zvaničnici su više puta signalizirali da stoje iza projekta jer "otvara hiljade radnih mesta u regionu sa malo teške industrije".

Američki proizvođač automobila i dalje se suočava sa preprekama, uključujući pravni spor oko korišćenja vode. Tesla će takođe morati da zaposli dovoljno radnika i da se obračuna sa moćnim nemačkim radničkim sindikatima.

Video: Bez većih gužvi na pumpama: Gorivo se normalno prodaje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>