• 0

Štrajkuju radnici na nemačkim aerodromima: Otkazani brojni letovi

Dve strane planiraju da se sastanu u Berlinu kasnije ove nedelje

  • 0
Avion, noć Foto: Shutterstock

Više od 1.000 pripadnika obezbeđenja napustilo je danas radna mesta na aerodromima širom Nemačke, što je dovelo do otkazivanja ili kašnjenja više desetina letova.

Zaposleni na poslovima obezbeđenja na aerodromima u Berlinu, Dizeldorfu, Hanoveru i drugim gradovima započeli su u ponoć jednodnevni štrajk zahtevajući povećanje plata, prenosi agencija AP pozivajućo se na nemačke medije.

Protest je organizovan u okviru spora o platama između sindikata Verdi i Saveznog udruženja kompanija za bezbednost u vazduhoplovstvu. Sindikat pregovara sa udruženjem poslodavaca o novom kolektivnom sporazumu za oko 25.000 radnika obezbeđenja širom zemlje.

Tri runde pregovora do sada nisu dale rezultat. Dve strane planiraju da se sastanu u Berlinu kasnije ove nedelje radi daljih pregovora, prenosi Tanjug.

Verdi, koji između ostalog traži povećanje satnice za najmanje jedan evro, saopštio je u štrajku učestvuje oko 1.350 zaposlenih širom zemlje.

Video: Snimak aviona koji se vratio u Surčin iz Moskve: Specijalci traže bombu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>