• 0

Privatnicima do pet miliona za fond preduzetničkog kapitala

Sredstva za realizaciju javnog poziva obezbeđena su iz republičkog budžeta

  • 0
biznismen, posao Foto: Freepik

Fond za inovacionu delatnost traži partnera za osnivanje fondova preduzetničkog kapitala u cilju ubrzavanja rasta startap ekosistema u Srbiji, saopšteno je danas iz ovog Fonda uz objašnjenje da pokretanjem novog programa podrške Serbia Ventures, Fond želi da podstakne privatne investitore da ulažu u startap preduzeća sa visokim potencijalom za rast.

Iz Fonda ističu da su privatnim investitorima sa udruženim sredstvima, izgrađenim poslovnim veštinama i stečenim investicionim iskustvom, od danas na raspolaganju direktni podsticaj do pet miliona evra za osnivanje uspešnog fonda preduzetničkog kapitala.

Sredstva za realizaciju javnog poziva obezbeđena su iz republičkog budžeta a učesnici detaljne predloge investicionih strategija mogu da podnesu onlajn, putem portala Fonda do 15. juna.

Iz Fonda navode da novi vid podrške, smanjuje rizik privatnim investitorima i povećava dostupnosti finansijskih sredstava za razvoj tehnoloških preduzeća kako bi postigli značajniji uspeh na tržištu.

Dugoročno ulaganje u inovacioni startap ekosistem stvoriće perspektivna preduzeća sa jačim poslovnim kapacitetima, ocenjuju u Fondu.

Video: TS Ventures krenuo sa radom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>