• 1
 ≫ 

Lavrov: Nema osnova da će OPEK+ biti narušen

 ≫ 

Prema Lavrovu, akcije SAD su očigledno usmerene na to da pokažu da "demokratski predsednik i administracija rade svoj posao i da im dobro ide uoči novembarskih izbora za Kongres"

  • 1
Sergej Lavrov

Foto: Tanjug/AP

Nema osnova za razmišljanja da će mehanizam OPEK+ biti narušen, jer to nikome nije u interesu, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Primetili smo da Amerikanci kontaktiraju Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate i Katar u vezi sa naftom i gasom. Ove zemlje, kao i Venecuela i Iran, nedvosmisleno poručuju da su po pitanju pojave novih igrača na tržištu nafte sve posvećene formatu OPEK+, gde se kvote za svakog učesnika razmatraju i dogovaraju na osnovu konsenzusa - rekao je Lavrov, javlja TAS S, a prenosi Tanjug.

On je dodao da za sada ne vidi osnov za razmišljanja da bi ovaj mehanizam mogao biti narušen.

- Niko nije zainteresovan za to - naglasio je šef ruske diplomatije.

Lavrov je rekao i da Rusija nikada ne izdaje svoje kolege i partnere u politici.

- Venecuela je naš prijatelj. Iran nam je bliska država. A kada se vodeća svetska zemlja, a to su SAD, bavi globalnim, zajedničkim problemima, planetarnih razmera, na osnovu sopstvenih interesa koji su određeni dvogodišnjim izbornim ciklusima, najozbiljniji problemi su žrtvovani zbog toga - saopštio je vodeći ruski diplomata.

Prema Lavrovu, akcije SAD su očigledno usmerene na to da pokažu da "demokratski predsednik i administracija rade svoj posao i da im dobro ide uoči novembarskih izbora za Kongres", navodi TAS S.

Video: Lavrov dočekao turskog kolegu u Moskvi: Srdačno se izgrlio sa Čavušogluom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>