• 0
 ≫ 

Otkriveno kako se pravi čizburger: Snimak iz Mekdonaldsa postao viralan

 ≫ 

Da li ste znali da je davne 1948. burger iz Mekdonaldsa koštao svega 15 centi?

  • 0
Cheeseburger, Čizburger Foto: Shutterstock

Hamburger sa sirom, odnosno čizburger, jedan je od omiljenih specijaliteta svih ljubitelja Mekdonaldsa.

Koliko je baš taj obrok omiljen, govori i činjenica da Amerikanci 18. septembra "obeležavaju" Nacionalni dan čizburgeraa poznato je i da se na dnevnoj bazi prodaju milioni i milioni slasne pljeskavice.

Lanac brze hrane iz SAD u poslednje vreme na tržište plasira razne druge varijante burgera, pre svega fokusirane na vegansku ishranu, ali dobri, stari čizburger za većinu ostaje favorit.

Ako ste se ikada pitali kako nastaje, evo odgovora.

Na društvenoj mreži TikTok objavljen je proces spremanja duplog čizburgera, a sve se odvija krajnje automatizovano i brzo, zbog čega ne čekate dugo na svoju pljeskavicu sa sirom.

Inače, maltene sve što se objavi na ovoj mreži postane viralno, jer TikTok uživa veliku popularnost od 2. avgusta 2018. kada je počela da bude dostupna u većem delu svetu, nakon uspeha u Kini.

Gastronomija je jedna od omiljenih tema korisnika TikTok-a, gde nam korisnici često otkrivaju razne trikove u spremanju hrane i otklanjaju neke dileme. U moru kompanija i pojedinaca koji su aktivni, istakao se i Mekdonalds.

@mcdonaldscreations How to make a Double Cheeseburger 🍔 #FFXmasSwitch #FYP #WhenRiftanSays #mcdonalds #ThanksandGiving #fastfood #foodtiktok #foodie ♬ Merry Christmas Baby - Charles Brown

Zapravo, na TikTok-u postoji nekoliko naloga sa stotinama hiljada pratilaca željnih da saznaju tajne hamburgera i drugih recepata ove američke kompanije. Jedan od tih naloga je @mcdonaldscreations.

Kako se ističe na sajtu australijskog televizijskog kanala 9News, ovim nalogom upravlja radnik Mekdonaldsa. Ipak, treba pomenuti da je navodni radnik nedavno najavio da napušta restoran, pošto je završio fakultet i promenio posao.

Ipak, njegovi pratioci će nastaviti da uživaju u sadržaju jer njegov brat nastavlja da upravlja nalogom, piše 20minutos.es. Trenutno ima oko 468.800 pratilaca.

Sastojci za ovaj klasični recept su meso, sir, hleb, kečap, luk i kiseli krastavci. U slučaju duple verzije, koriste se dve pljeskavice i dva lista kačkavalja.

Inače, da li ste znali da je davne 1948. burger iz Mekdonaldsa koštao svega 15 centi?

Video: Išli smo u Bor da probamo hamburek

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>