• 11
 ≫ 

Najbolje vesti posle nekoliko dana: Rusija ipak možda dozvoli gas za evre

 ≫ 

"Apsolutno ne", je odgovor Peskova

  • 11
Ukrajina, Rusija, Severni tok 2

Foto: Shutterstock

Kremlj izgleda odlaže obavezno plaćanje gasa u rubljama.

Zvanični Kremlj je meru koju je najavio kao kontra potez na sankcije Zapada Rusiji zbog rata u Ukrajini, da će od 1. aprila "neprijateljske zemlje" morati da plaćaju naftu i gas u rubljama, danas je odložio. Ne navodi se u saopstenju na koliki se rok mera odlaže.

Odluku o plaćanju u rubljama doneo je predsednik Vladimir Putin prošle sedmice. Sada, međutim, u svetlu vesti o odlaganju primene izbacivanja plaćanja energenata u dolarima i evrima, Rojters je portparola Kremlja Dmitrija Peskova izričito pitao počinje li plaćanje rubljama od četvrtka, a mi smo pisali šta da odluka tačno znači. 

Peskov je na to odgovorio: "Apsolutno ne."

Ali, ipak je reč samo odlaganju odluke, što je Peskov objasnio time da su "plaćanje i isporuka procesi koji zahtevaju vremena", te se stoga primena odlaže. Navodi se dalje da vlada Ruske Federacije, ruska centralna banka i Gazprom u četvrtak tek treba da predstave državnim vlastima svoje predloge kako to da sprovedu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>