• 0

Najviše se traži visokokvalitetan smeštaj: Prelepa oaza iz komšiluka obara rekord ove sezone?

Kvarner je najveći morski zaliv hrvatskog dela Jadrana, gde se nalaze ostrva kao što su Krk, Cres, Rab i Pag

  • 0
Kvarner Gulf Kvarnerski zaliv / Foto: Shutterstock

U susret letnjoj sezoni, najmanje dve zemlje iz našeg komšiluka "računaju" na turiste i njihov novac, a to su Hrvatska i Crna Gora.

Dve najpopularnije obale u okruženju imale su dve "teške" godine iza sebe, imajući u vidu silne blokade usled korone, pad priliva posetilaca, i samim tim - pad poslovanja.

Ostaje da se vidi kako će se stvari nadalje odvijati, mada nekih pozitivnih pokazatelja već ima. Naime, uoči uskršnjih praznika na Kvarneru će biti otvoreno 80 hotela i 18 kampova, saopšteno je iz lokalne turističke zajednice.

Ocenjuju da su izgledi za vikend kada je katolički Uskrs - izvanredni, maltene na nivou rekordne 2019. godine. Direktorka Turističke zajednice Kvarnerskog zaliva kaže da se očekuje oko 75.000 noćenja, pri čemu je većina gostiju iz okolnih država.

Dodala je i da hotelijeri procenjuju da bi rezultati u kvarnerskim hotelima mogli biti čak 12 posto bolji nego 2019. godine, piše Index.hr.

Opatijska rivijera ima najviše noćenja

U ovom delu je u prvom kvartalu bilo najviše, 35 posto ostvarenih noćenja, a najbrojniji su bili domaći turisti, zatim gosti iz Slovenije, Austrije i Nemačke. Ocenjuje se da se trend potražnje za visokokvalitetnim smeštajem nastavlja, jer su takvi objekti bili najbolje popunjeni.

Kvarner je, inače, među hrvatskim regijama sa najkvalitetnijim kampovima. U prva tri meseca 2022, tamo je ostvareno gotovo 380.000 noćenja ili 13 posto više nego u istom periodu 2019. godine.

Reč je o najvećem morskom zalivu hrvatskog dela Jadrana, gde se nalaze ostrva kao što su Krk, Cres, Rab i Pag.

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>