• 0

Vazdušna plaža prva u svetu: Karipsko more dobilo "parče raja", cena za noć paprena

Osećaj na ovoj plaži treba da bude kao da se nalazite bilo gde, iako je iznad zemlje

  • 0

Čuli ste za vile iznad vode, a za plažu na stubovima? Dan Bem, vlasnik novog letovališta Bocas Bali (samo za odrasle) u Bokas del Toru, u Panami, "kladi se" da nikada ranije niste naišli na ono što je on upravo ponudio.

Bivši tehnički izvršni direktor koji je postao hotelijer kaže da je njegova "plaža na vazduhu" prva te vrste u svetu. "Čuo sam za projekte u Holandiji gde su ljudi gradili plaže na plutajućim pontonima", kaže Bem za Blumberg, ali dodaje da "ovo nije isto".

Široka konstrukcija nalik pristaništu ispunjena je peskom i poduprta je betonskim PVC šipovima, koji su fiksirani u dno okeana pomoću vodenih mlaznica visokog pritiska. Spuštanje u vodu, deluje kao da ulazite pravo u duboki kraj bazena, piše njujorška agencija.

Osećaj na ovoj plaži treba da bude kao da se nalazite bilo gde, iako je iznad zemlje. Idealna je za ronioce koji mogu da uživaju u čarima okeana. Inače, Bem se pre hotelijerstva bavio potpuno drugim poslom.

Radio je u IT biznisu, 2015. je izgradio kompaniju Open Sistems Technologies Inc, sa sedištem u Mičigenu, a onda je i napustio, privučen idejom da bude "prvi" u nečemu.

Imanje je, inače, otvoreno u septembru 2021, i nudi 16 smeštajnih jedinica na solarni pogon napravljenih od tikovine. Sve se nalaze na malom udaljenom ostrvu okruženom koralima.

Cene počinju od oko 1.000 dolara za noć, a dolazak do rizorta podrazumeva jednosatni let iz grada Panama, plus 15-minutnu vožnju čamcem.

Bem kaže da je, dok se bavio tehnologijom, mogao da koristi svoju kreativnost da kreira stvari, ali ih "nikada ne biste mogli videti".

- Ovog puta sam želeo da napravim nešto što možete da vidite - ističe ovaj preduzetnik.

Panama je, inače, egzotična zemlja čije obale zapljuskuju Pacifik i Karipsko more. Ono što za sada jedino nedostaje atraktivnom odmaralištu jeste pesak.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>