• 0

Učenici Vazduhoplovne akademije mogu da konkurišu za posao na "Nikoli Tesli"

Srednja škola Vazduhoplovne akademije trenutno školuje nekoliko profila koji mogu očekivati zaposlenje na civilnim aerodromima,

  • 0
Novi terminal, aerodrom Nikola Tesla Foto: Telegraf.rs

Koncesionar i operater beogradskog aerodroma kompanija Belgrade Airport održala je prezentaciju o mogućnostima zapošljavanja učenicima Vazduhoplovne akademije.

Tim beogradskog aerodroma predstavio je okupljenim đacima završne godine srednje škole Vazduhoplovne akademije profile poslova na „Nikoli Tesli“ uz detaljnije opise njihovih zaduženja i uslova rada. Kako su saopštili iz Vazduhoplovne akademije, maturanti su imali priliku da se još jednom informišu o ponudi poslova na aerodromu uz otvoren poziv za posao onima koji se odluče za ovaj karijerni pravac.

Srednja škola Vazduhoplovne akademije trenutno školuje nekoliko profila koji mogu očekivati zaposlenje na civilnim aerodromima, podsećaju iz ove institucije. To su Tehničar vadzušnog saobraćaja, Tehničar vazdušnog saobraćaja za bezbednost, Tehničar za bezbednost informaciono-komunikacionih sistema u vazdušnom saobraćaju i Tehničar vazdušnog saobraćaja za spasavanje.

– Đaci naše srednje škole već su dobro upoznati sa mnoštvom poslova koje su im na raspolaganju na našem najvećem aerodormu, budući da je većina njih već imala priliku da prođe kroz praktičnu nastavu na „Nikoli Tesli“. Današnja prezentacija sledeći je korak dugogodišnje saradnje Vazduhoplovne akademije i kompanije Belgrade Airport prema kojoj će zainteresovanim đacima biti ponuđeno zaposlenje. Time je kroz dualni model obrazovanja đacima Vazduhoplovne akademije praktično garantovano zaposlenje po završetku naše škole, ukoliko požele da se bave profilima poslova zastupljenim na aerodromu. Ponosni smo da smo deo šireg truda Ministarstva prosvete i države u pružanju adekvatnih uslova i mogućnosti za ostanak naših mladih u zemlji, posbno u vazduhoplovnoj industriji koja u poslednjih nekoliko godina beleži stabilan rast – kazao je Srđan Čokorilo, pomoćnik direktora Vazduhoplovne akademije, prenosi Tangosix.

Pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić kazala je da jučerašnji dan i prezentacija kojoj su đaci Akademije prisustvovali predstavljaju uspeh platforme dualnog obrazovanja:

– Ova platforma je u sebi, na vreme, umrežila teorijska i praktična znanja. Njom doprinosimo višem nivou samopouzdanja mladih ljudi koji sada vide da njihovo znanje vredi, da najveće kompanije iz oblasti vazduhoplovne industrije, kao što je Belgrade Airport, dolaze da im ponude posao. Podsetiću da je saradnja Vazduhoplovne akademije sa subjektima domaće vazduhoplovne industrije proširena i na nemačku kompaniju MTU koja će u našoj zemlji uskoro otvoriti svoje postrojenje za reparaciju mlaznih motora. Sistem dualnog obrazovanja donosi savremene obrazovne programe ali i obuke što je, pored MTU-a, prepoznala i najveća evropska vazduhoplovna kompanija Erbas sa kojom smo nedavno potpisali i Memorandum o saradnji.

Vazduhoplovna akademija svojim đacima nudi i integrisano srednje i visoko obrazovanje na istom mestu, posebno uz eksternu bazu aerodroma u Vršcu gde se dodatno osigurava kvalitet stečenih kompetencija za vreme formalnog obrazovanja, odnosno umreženost znanja, veština, sposobnosti i stavova. – istakla je Grujić.

Prezentaciju je održala Tiana Darijević, vođa tima za akviziciju talenata beogradske vazdušne luke. Događaju je prisustvovala pomoćnica ministra obrazovanja za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić i pomoćnik direktora Vazduhoplovne akademije Srđan Čokorilo, stoji u saopštenju Vazduhoplovne akademije.

Video: Zavirite na novi terminal beogradskog aerodroma Nikola Tesla

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>