• 6
 ≫ 

Beograđanin hteo da pošalje paket u Čile, odbili ga iz jednog razloga: Gde mogu da putuju pošiljke iz Srbije?

 ≫ 

Proveravali smo za koje destinacije je omogućeno slanje, i kakva je procedura?

  • 6
Foto:Google/freestock Posta

Jedan naš sugrađanin probao je da pošalje pošiljku u Čile, ali su mu službenici Pošte Srbije objasnili da to nije moguće.

Prema trenutnom spisku, naime, destinacija prema kojima Pošta Srbije vrši dostavu pisama i paketa je 84. Proveravali smo koja je procedura.

"Slanje pošiljaka u inostranstvo omogućeno je za destinacije sa kojima su nakon značajnih poremećaja u vazdušnom saobraćaju uslovljenih pandemijom koronavirusa, ponovo uspostavljene saobraćajno-transportne veze", rekli su za Telegraf Biznis iz tog preduzeća.

Spisak zemalja/teritorija u koje je moguće poslati poštansku pošiljku dostupan je na korporativnom sajtu Pošte Srbije, a koji možete pogledati i ovde.

Dostava, pošta, paketi Foto: Shutterstock

Kako nam napominju iz Pošte Srbije, zbog poremećaja transportnih ruta mogu se očekivati duži rokovi prenosa poštanskih pošiljaka.

Imajući u vidu rast broja pošiljaka generisanih internet trgovinom nakon popuštanja globalnih mera za suzbijanje pandemije koronavirusa, u jednom trenutku građani u Srbiji ponovo su se susreli sa situacijama da prodavci često daju pogrešne instrukcije za praćenje pošiljaka, zbog čega kupci nemaju pravu informaciju o tome kada roba treba da im stigne.

Naime, neregistrovane poštanske pošiljke koje su zbog niske cene i najzastupljenije, ne stižu uvek kao pošiljke iz Кine, već ih kineski trgovci često šalju preko logističkih centara širom sveta, pa se tako dešava da one u Srbiju i ostale države regiona dolaze iz Litvanije, Letonije, Turske, Solomonskih Ostrva, Holandije i drugih zemalja.

U tom procesu, kineski operatori označavaju da je neregistrovana pošiljka stigla u zemlju odredišta čim roba napusti Кinu, odnosno logistički centar u nekoj od navedenih država, a što u većini slučajeva praktično znači da je pošiljka predata avio kompaniji na prevoz ili se nalazi u tranzitu.

Ovde možete pročitati kako da pratite svoj paket.

Video: Ovo je definitivno najluđi dostavljač hrane

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ивица

    18. april 2022 | 21:15

    Ne zna se ko vise krade , posta ili carina . Zbog toga nasa posta i nije u sastavu organizacije medjunarodnih posta ! Jer organizaciji redovno stizu prijave gradjana o nestanku posiljki . Ali se jos uvek misli da je nas narod nepismen , sedi i cuti moze i gore .

  • Mraz

    18. april 2022 | 19:25

    Kradu nase poste i postari.

  • Komsija

    18. april 2022 | 18:45

    Zasto se ne zainteresujete i proverite kako to da u posti Pauniv breg u Beogradu naprasno nestaju posiljke a iste posiljke iz poste Darvinova stizu na adresu?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>