• 2
 ≫ 

Cena karte za Soko 300 dinara i u maju: "U jednom danu 13.000 putnika"

 ≫ 

Brza pruga Beograd - Novi Sad otvorena je 19. marta

  • 2

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, najavio je danas da će zbog velikog interesovanja građana promotivna cena karte od 300 dinara za vožnju brzim vozom Soko, od Beograda do Novog Sada u jednom smeru, biti produžena i u maju.

Brza pruga Beograd - Novi Sad otvorena je 19. marta, a Momirović kaže da je do sada vozom Soko prevezeno 230.000 putnika i da je u jednom danu dostignut rekord od oko 13.000 putnika.

- Formirali smo cenu karte na promotivnoj osnovi kako bi što više ljude vratili na želenicu i da bi videli šta smo napravili i kakve smo vozove nabavili. Ovo je veliki uspeh. Zato smo i odlučili da promotivnu cenu karte produžimo još mesec dana i da ona važi i u maju - naveo je Momirović.

Pozvao je sve ljude da se provozaju najboljim Štadlerovim vozovima u ovoj kategoriji, koje je Srbija kupila, i uživaju u vožnji.

Dodaje i da je pre otvaranje brze pruge od Beograda do Novog Sada strepeo da li će projekat biti uspešno završen i da li će biti postignuta brzina od 200 km na sat.

- Ovo je potpuna drugačija slika Srbije - zaključuje Momirović.

Video: Soko spreman za prvu vožnju sa putnicima do Novog Sada

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>