• 2
 ≫ 

Momiroviću uručena zlatna medalja "Takovski ustanak"

 ≫ 

Reč je o priznaju za izuzetan doprinos u razvoju infrastrukture u opštini Gornji Milanovac, navodi se

  • 2
MGSI

Foto: MGSI

Povodom obeležavanja Dana opštine Gornji Milanovac, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislavu Momiroviću, danas je na svečanoj sednici skupštine te opštine uručena zlatna medalja "Takovski ustanak".

- Počastvovan sam zbog priznanja koje mi je dodelila opština Gornji Milanovac. Zlatna medalja "Takovski ustanak" predstavlja obavezu jer dolazi iz ruku građana ovog kraja, sudbinski povezanog sa državnošću Srbije i njenim evropskim putem. Značaj Drugog srpskog ustanka utemeljen je u našoj kolektivnoj svesti, jer on predstavlja oslobođenje od viševekovne osmanske vlasti i stvaranje nezavisne nacionalne srpske države. Ta nezavisnost nam je sada potrebna više nego ikad! Da budemo jaki, slobodni i spremni da sarađujemo sa svim velikim silama u cilju da obezbedimo bolji život za sve naše građane - izjavio je ministar, obraćajući se prisutnima.

U pitanju je zlatna medalja za izuzetan doprinos u razvoju infrastrukture u opštini Gornji Milanovac.

U svom izlaganju, Momirović je podvukao da je sloboda koju smo tada izvojevali imala veliku cenu kroz vekove koji su iza nas, ali i da ne smemo da zaboravimo da je ideal slobode sad podjednako važan kao i tada.

Dodao je da je Ministarstvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture ovaj kraj Srbije izuzetno važan i da je u budućnosti važno da svaki zajednički projekat bude u interesu građana, i usmeren ka privlačenju investicija i obezbeđivanju novih radnih mesta.

Video: Promotivna cena karte za Soko i u maju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>