• 2

Tvoj mobilni telefon može biti tvoja kasa

Zašto biste kupovali novu kasu za svoj biznis, kada vaš mobilni telefon može biti vaša kasa?

  • 2
E-fiskalizacija

Foto: Promo

Kao što znate, eFiskalizacija je proces koji se u našoj državi dugo planirao, a sada nas samo desetak dana deli od prelaska na novi sistem. Stare fiskalne kase odlaze u zasluženu penziju, dok njihovo mesto popunjavaju novi, moderni elektronski fiskalni uređaji.

Novi model fiskalizacije zapravo predstavlja upotrebu novih hardverskih i softverskih rešenja u odnosu na ona koja su do sada postojala, što u prevodu znači da postojeće fiskalne kase neće biti u skladu sa novim zahtevima, te se moraju menjati za nove uređaje sa novim mogućnostima.

Za mnoge, ovaj proces predstavlja potpunu promenu načina poslovanja i funkcionisanja, dok će to pre svega pogoditi one koji su paušalno oporezivani, te nisu bili u obavezi da vode knjige i izdaju fiskalne račune. Brojni vlasnici malih biznisa su se zapitali kako će ova promena uticati na njih, odnosno da li će im omogućiti brži i jednostavniji razvoj ili će ih dodatno opteretiti. Veliki broj ljudi se zabrinuo zbog potencijalnih dodatnih troškova održavanja ovog novog sistema, kupovine nove opreme i uvođenja internet konekcije, ali, postoji i dosta jednostavnije rešenje – uz Teron kompaniju i njihovu specijalnu aplikaciju, možete pretvoriti svoj mobilni telefon u svoju fiskalnu kasu.

E-fiskalizacija

Foto: Promo

Kompanija Teron je sertifikovana od strane Poreske uprave za fiskalizaciju putem mobilnog telefona i tableta, a svojim korisnicima nudi pristupačnu cenu od 599 dinara mesečno, neograničenu podršku, ugovor i obuku. Kao što smo već napomenuli, rok za prelazak sa starog na novi sistem fiskalizacije ističe 30.aprila 2022.godine, kada bi svi oni koji su u obavezi da izdaju fiskalne račune morali da koriste ovaj novi sistem.

Kako bi proces fiskalizacije protekao što lakše, preduzetnici neće morati da prolaze kroz stres učenja novih tehnologija i sistema, već se mogu osloniti na rešenja poput ovog koji nudi kompanija Teron, koja su osmišljena tako da budu intuitivna i jednostavna za upotrebu. Kada se prvi put susretnete sa njihovom aplikacijom, imaćete osećaj da vam je sve što vidite već poznato i jasno, a pored toga, nećete morati da ulažete svoj novac u kupovinu novih uređaja i terminala.

Ukoliko želite da saznate više o rešenjima koja kompanija Teron nudi, posetite sajt.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    27. april 2022 | 10:57

    Sad nam to kazete kada smo platili kase 25000din i mesecno konekcija 1800.Pausalac.

  • A kuda to vodi

    27. april 2022 | 10:09

    Zna se , u sve ono sto se do juce smatrano reorijom zavere!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>