• 6
 ≫ 

Četiri namirnice imaće ograničenu cenu narednih 60 dana: Samo jedna vrsta mesa obuhvaćena novom uredbom

 ≫ 

Uredbe da se spreče nepravilnosti u formiranju cena ovih roba, koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, naročito siromašnijih socijalnih kategorija

  • 6
supermarket, namirnice foto: pixabay.com

Cene osnovnih namirnica biće ograničene 60 dana od dana stupanja Uredbe koju je Vlada Srbije usvojila danas, a kojom su obuhvaćeni šećer, brašno, suncokretovo ulje, svinjsko meso.

U Uredbi se precizira da se ograničenje odnosi na kristal šećer u pakovanju od kilogram i 5 kg, brašno tip T- 400 glatko, u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra i svinjsko meso - but, a cilj Uredbe je da se spreče nepravilnosti u formiranju cena ovih roba, koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

Vlada je danas donela i odluku o isplati jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara zaposlenima u predškolskim ustanovama, a imajući u vidu da su usled vanrednih okolnosti pandemije bili izloženi dodatnom naporu prilikom sprovođenja vaspitno-obrazovnog rada.

Na sednici je usvojen Akcioni plan za period 2022 - 2024. godine za sprovođenje Programa upravljanja otpadom za period 2022 - 2031. godine, a kojim se dalje unapređuje sistem upravljanja komunalnim otpadom kroz povećanu stopu reciklaže, smanjuje odlaganje biorazgradivog otpada na deponije, uspostavlja sistem održivog upravljanja opasnim i industrijskim otpadom i povećava stopa sakupljanja, ponovne upotrebe i reciklaže posebnih tokova otpada.

Takođe, Akcionim planom se pospešuje efikasnije korišćenje resursa, ojačava kapacitet institucija u oblasti upravljanja otpadom i usklađuje regulativa sa propisima Evropske unije.

Video: Da li pravilno odlažete hranu u frižideru? Niste svesni da pogrešno stavljamo namirnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    28. april 2022 | 22:01

    A kad ce vlada doneti uredbu da se pomognu radnici koji primaju minimalac nebitno rade li kod privatnika ili u drzavnom sektoru jer stalno se pomazu oni koji donekle imaju nekakvu platu

  • Mmmm

    28. april 2022 | 20:15

    Svi gradovi u Srbiji trebali bi da se ugledaju na Opstinu Razanj, sto se tice smeca. Poslati sve direktore na edukaciju kod direktora Komunalnig preduzeca u Raznju. Coveku dubok naklon i SVAKA CAST!!!!!

  • Gaga

    28. april 2022 | 22:23

    Samo vi najavite unapred, da trgovci dignu cene, pa onda za otprilike 3 dana uredba stupa na snagu!!! To se tako ne radi!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>