• 0

Momirović potpisao važan ugovor u Užicu: "Konačno rešavamo problem klizišta"

Klizište u ulici Svetozara Markovića u Užicu je višegodišnji problem

  • 0
MGSI Đ.K.

Foto: MGSI / Đ.K.

- Napravljen je još jedan korak u trajnom rešavanju problema meštana u naselju Koštica, i uveran sam da će izabrani izvođač radove završiti u ugovorenom roku - rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, nakon potpisivanja ugovora kojim će se regulisati finansiranje sanacije klizišta u Užicu.

- Naš zadatak nije samo da gradimo auto-puteve, brze pruge i infrastrukturne projekte, već je naš zadatak da se uključimo i rešavamo sve probleme koji ne mogu biti rešeni iz različitih razloga: zbog nedostatka resursa, nedostatka kapaciteta na lokalu ili određenom regionu - izjavio je Momirović, a saopštilo je Ministarstvo građevine.

Sa resornim ministrom ugovor je potpisala gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, koja je istakla da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prepoznalo ozbiljnost i hitnost problema i na sebe preuzelo obavezu obezbeđivanja sredstava kako bi se problem na sanaciji klizišta rešio trajno.

Klizište u ulici Svetozara Markovića u Užicu je višegodišnji problem. Trenutno je ugroženo 30 kuća, koje su bez vode i kanalizacije. Ugovorom o prenosu finansijskih sredstava između MGSI i Grada Užice, ministarstvo se obavezuje na realizaciju projekta sanacije klizišta i finansira ukupni iznos od 110.000.000 dinara.

Grad Užice je sproveo javnu nabavku za izbor izvođača na sanaciji klizišta i izabrani izvođač je

kompanija "Jedinstvo Užice". Nakon potpisivanja ugovora, ministar Momirović je i održao je radni sastanak u Gradskoj kući u Užicu o svim aktuelnim pitanjima.

MGSI Đ.K.

Foto: MGSI / Đ.K.

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod – Pribojska banja, u ukupnoj dužini od 25,81 km, započeti su septembra 2021.godine i uključena su dva izvođača: "Novi Pazar

put" i "Putevi Užice". Vrednost ugovorenih radova koje izvodi "Novi Pazar put" je 451.186.142,44 dinara, za trasu u dužini 10,04 km.

Do sada je urađeno više od 75 odsto vrednosti radova. Predračunska vrednost radova koje izvodi AD "Putevi" Užice iznosi 369.607.044,95 dinara, za trasu u dužini 8,157 km. Tu je do sadarealizovano oko 55 odsto vrednosti radova.

Video: Radnici ubrzano rade na putu Kokin Brod - Banja, proveravali smo stanje na terenu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>