• 1

Robne rezerve pekarima ponudile brašno po 33 dinara

Kao kriterijumi koji će odlučivati o količinama koje će pekari moći da kupe navodi se da moraju biti registrovani za tu delatnost

  • 1
Brašno

Foto: Pixabay

Državne robne rezerve pozvale su proizvođače hleba da se prijave za kupovinu brašna tipa "T-500" po subvencionisanoj ceni od 33 dinara po kilogramu sa PDV-om.

Na internet stranici Republičkih robnih rezervi navodi se da je reč o interventnoj prodaji za koje se proizvođači hleba mogu prijaviti do 31. maja.

Kao kriterijumi koji će odlučivati o količinama koje će pekari moći da kupe navodi se da moraju biti registrovani za tu delatnost i da su se na dan objavljivanja uredbe o ograničenju cena bavili proizvodnjom hleba.

Navodi se da će maksimalne količine pekarima biti određene proporcionalno proizvodnji hleba od brašna tog tipa po proizvođačkoj ceni od 38,68 dinara po vekni u periodu od 1. februara do 30. aprila, kao i nameravanoj proizvodnji po proizvođačkoj ceni od 41,2 dinara do isteka Uredbe.

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>