• 0

Telekom Srbija slavi 25. rođendan: "Kompanija ima čime da se pohvali"

Generalni direktorTelekoma Vladimir Lučić najavio da će od avgusta svi korisnici uslug moći da prate utakmice Premijer lige i sve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu na kanalu Arena

  • 0
Telekom Srbija Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kompanija Telekom Srbija ove godine obeležava 25. rođendan i ima čime da se pohvali, kaže generalni direktor ove kompanije Vladimir Lučić.

- U poslednje tri godine operativna dobit Telekoma rasla je skoro četiri putra brže od prihoda koji su povećani za nepunih 20 milijardi, a operativna dobit porasla je za 20,5 milijardi, sa 24,9 na 45,3 milijarde dinara - predočio je Luičić u intervjuu za nedeljnu Politiku.

On je najavio da će od avgusta svi korisnici usluga Telekoma moći da prate utakmice Premijer lige i sve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu na kanalu Arena.

- Tokom 2021. godine Telekom je prvi put u svojoj istoriji postao najveći operater po broju korisnika u sva četiri segmenta poslovanja: fiksna, mobilna telefonija, internet i multimedija. Zadržao je lidersku poziciju u fiksnoj i moblinoj telefoniji. U fiksnoj ima tri puta više pretplatnika od svih ostalih operatera zajedno, a u mobilnoj za trećinu više od druge po veličini kompanje - ukazao je Lučić.

On je posebno istakao da je Telekom postao ubedljiv lider i u dva preostala segmenta poslovanja, internetu i multimedija.

- Godine 2018. ne samo da je zaustavljen trend pada broja korisnika inkternet usluga već od tada stabilno raste iz godine u godinu. Zahvaljući novom poslovnom pristupu udeo Telekoma na tržištu interneta na kraju 2021. godine dostigao je 55 odsto s tendencijom daljeg rasta - predočio je Lučić.

On je podsetio da je Telekom u poslednje četiri godine ulagao u optičku mrežu, jaku mobilni telefoniju, superiorne sportske sadržaje, akvizicije kablovskih operatera i sopstvenu produkciju.

- Sada je već jasno ne samo da smo ubedljivi lideri u Srbiji, nego i da tu lidersku poziciju nećemo izgubiti ni u sledećih 10 godina svidelo se to nekome ili ne - poručio je Lučić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>