• 0

"Japanac" propustio target, proizvodnja opala 9%

Tojota je prošle nedelje smanjila svoj globalni plan proizvodnje za jun, na oko 800.000 vozila

  • 0
Toyota Yaris Foto: Toyota

Japanski proizvođač automobila, Tojota, saopštio je da je propustio svoj globalni cilj proizvodnje za april, jer su izbijanje kovida-19 i nedostatak delova usporili oporavak nakon pandemije.

Najveći svetski proizvođač automobila po prodaji proizveo je 692.259 vozila prošlog meseca, što je pad od 9,1% u odnosu na isti mesec prošle godine, i manje od ranijeg plana proizvodnje oko 750.000 vozila globalno.

Brojke postavljaju pitanja u vezi sa ozbiljnošću lanaca snabdevanja pogođenih pandemijom i kako će poremećaj uticati na proizvodnju u narednim mesecima.

Tojota je prošle nedelje smanjila svoj globalni plan proizvodnje za jun, na oko 800.000 vozila, zbog uticaja mera suzbijanja korone u Kini i nagovestila mogućnost smanjenja celogodišnjeg plana proizvodnje od 9,7 miliona vozila.

Proizvođač automobila je u ponedeljak takođe saopštio da je globalna prodaja pala za 11,1 odsto u aprilu u odnosu na isti mesec godinu dana ranije, na 763.708 vozila.

Video: Radnici Fijata: Čekamo socijalni program, nema otkaza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>