• 2

Lanac hotela Meriot napušta Rusiju posle 25 godina

Zaključili smo da će novonajavljena ograničenja SAD, Velike Britanije i EU onemogućiti Meriot da nastavi sa radom na ruskom tržištu - navodi se u saopštenju

  • 2
Moskva, soliteri, Rusija

Foto: Tanjug/AP

Hotelski lanac Meriot objavio je da napušta Rusiju posle 25 godina, rekavši da su zapadna ograničenja učinila "nemogućim" da tamo nastavi da radi.

Kompanija je zatvorila svoju kancelariju u Moskvi i pauzirala investicije u Rusiji u martu, posle početka sukoba u Ukrajini. Međutim, njena 22 hotela u zemlji su u vlasništvu trećih lica i ostali su otvoreni.

Iz hotelskog lanca navode da je proces obustavljanja operacija u Rusiji "složen".

- Zaključili smo da će novonajavljena ograničenja SAD, Velike Britanije i EU onemogućiti Meriot da nastavi sa radom na ruskom tržištu - navodi se u saopštenju.

Kompanija je saopštila da je ostala „usredsređena na brigu o saradnicima sa sedištem u Rusiji“ i da je podržavala pojedince u Ukrajini i Rusiji da obezbede zaposlenje u Meriotu van zemalja pogođenih sukobom.

- Nastavljamo da se pridružujemo našim saradnicima i milionima ljudi širom sveta u želji da se okonča sadašnje nasilje - dodaje se u saopštenju.

Meriot se pridružuje Mekdonaldsu, Starbaksu i drugim kompanijama koje su napustile Rusiju.

Javno negodovanje protiv Rusije zbog sukoba u Ukrajini izvršilo je pritisak na mnoge zapadne brendove da se distanciraju, a hotelski brendovi su među najsporijima koji reaguju, navodi BBC.

- Proces obustavljanja poslovanja na tržištu na kojem Meriot posluje 25 godina je složen - navodi se u saopštenju kompanije bez iznošenja više detalja.

Video: Ostrvo snova stiglo u Rusiju: Da li Diznilend odlazi u zaborav?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Go go

    4. jun 2022 | 13:28

    Da li će poneti i objekte sa sobom?

  • Перагеније

    4. jun 2022 | 14:09

    Истина, СЛОЖЕНО је. Како изаћи, а ОСТАТИ?... Хммм... преко трећих страна, нпр., Јерменије, или Казахстана...? Није једноставно. А посебно када трећа страна купује ЗАБРАЊЕНУ руску нафту па је даје вама, а ви некоме то даље наплаћујете...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>