• 1
 ≫ 

Ilon Mask odustaje od Tvitera? U jednom danu izgubio 17 milijardi dolara

 ≫ 

Maskovo bogatstvo se sada procenjuje na 216,8 milijardi dolara

  • 1
Elon Musk ubacila sam sa tanjuga razne ako ti treba Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Prošlog meseca, akcije proizvođača e-automobila zabeležile su najveći pad ove godine nakon njegove objave da kupuje Tviter. Ukupno, od početka godine, Maskovo bogatstvo se smanjilo za 55 milijardi dolara. Međutim, on je i dalje na tronu.

Najnovija vest je da je Ilon Mask zapretio kako će se povući iz ugovora o kupovini Tvitera, pošto optužuje ovog giganta iz sfere društvenih medija da se "opire i osujećuje" njegovo pravo na informacije o neželjenoj pošti i lažnim nalozima na platformi.

"Mask zadržava sva prava koja iz toga proizilaze, uključujući svoje pravo da ne završi transakciju i pravo da raskine ugovor o spajanju", napisao je njegov advokat u podnesku SEC-a u ponedeljak. On je prošlog meseca tvitovao da neće nastaviti sa kupovinom platforme društvenih medija od 44 milijarde dolara, dok ne dobije podatke o nalogu za neželjenu poštu.

Najbogatiji čovek na svetu je, inače, u petak zabeležio smanjenje svog bogatstva za 16,9 milijardi dolara, piše Forbs. Prethodne nedelje su se pojavili izveštaji o Maskovim planovima da otpusti 10% Teslinih zaposlenih i obustavi zapošljavanje, a takođe je objavljeno i njegovo pismo upućeno "svima" u kompaniji.

Ovakva vest je svakako uticala i na pad akcija Tesle, i to za čak 9,2 odsto.

Prema pisanju medija, Maskovo bogatstvo se sada procenjuje na 216,8 milijardi dolara. Ovo, inače, nije prvi put da ga "brži jezik od pameti" košta novca - kako lično, tako i u kontekstu kompanije.

Vest o otkazima, pritom, nije jedina koja je uticala na obaranje deonica. Pre toga, Amerikanac je rekao da zaposleni u Tesli moraju da provedu najmanje 40 sati nedeljno u kancelariji ili mogu da napuste firmu.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    6. jun 2022 | 23:20

    17 milijarde ? To su neke gluposti američke .17 mil.dvoslojnog toalet papira .Sve su to sranja.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>