• 0

Vlasnici kompanije Pipistrel donirali 25 miliona evra: Sredstva za novu helikoptersku službu, muzej avijacije

Novac se već nalazi na žiro računu opštine Ajdovščina

  • 0
Pipistrel Velis Electro, elektručni avion Foto: Pipistrel-aircraft.com

Dosadašnji vlasnici Pipistrela, osnivač Ivo Boskarol i Taja Boskarol, završili su proces donacije 21 milion evra opštini Ajdovšina u kojoj se nalazi sedište kompanije, saopšteno je iz Pipistrela. Kako se navodi, ova donacija, koja je najavljena još 18. marta ove godine kada je Pipistrel prodat američkoj kompaniji Textron, „namenjena je unapređenju zdravstvene zaštite i životne sredine zajednice koja je uvek podržavala kompaniju Pipistrel“.

Ivo Boskarol i gradonačelnik Ajdovščine gospodin Tadej Beočanin potpisali su tri pisma o nameri, u kojima je navedena svrha donacije: 20 miliona evra je za izgradnju zdravstvene ambulante i infrastrukture za prihvat višenamenskog helikoptera u novom logističkom centru na aerodromu Ajdovščina, čime će se unaprediti zdravstvena zaštita građana. Za izgradnju muzeja istorije avijacije sa naučnim centrom biće potrošeno četiri miliona evra, a za uređenje prostora i zelenih površina još milion evra.

Svečano potpisivanje saopštenja o prijemu dela donacije od 21 miliona evra za izgradnju zdravstvenog centra i uređenje prostora, održano je u ponedeljak 6. maja. Novac se već nalazi na žiro računu opštine Ajdovščina čiji rukovodioci su već preduzeli početne korake za realizaciju projekata.

Donatori su izdvojili još četiri miliona evra za izgradnju i uređenje muzeja avijacije, a opština Ajdovščina će dobiti donaciju kada bude kupljeno zemljište i kada budu sprovedene procedure izgradnje. Završetak projekta je planiran do 2026. godine.

Gradonačelnik Tadej Beočanin se u ime građana zahvalio donatorima na gestu koji će nesumnjivo poboljšati kvalitet života građana. On je najavio da će opština i dalje blisko sarađivati sa donatorima, i dati sve od sebe da zacrtane projekte realizuje, za dobrobit cele zajednice, prenosi Tangosx.. Ivo Boskarol je na ceremoniji potpisivanja pohvalio činjenicu da je opština ažurno i savesno pristupila projektima, i najavio da će on i njegova ćerka Taja nastaviti da se zalažu za razvoj lokalne zajednice. On je izrazio ponos što su svojom donacijom pokazali primer i dali ohrabrenje drugima. Njegova nova kompanija Boscarol d.o.o. takođe planira ulaganje u nekretnine, posebno u oblast stambene izgradnje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>