• 0

Američka privredna komora u Srbiji: 20 godina simbol promena i unapređenja poslovnog okruženja

AmCham okuplja više od 210 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija

  • 0
AmCham AmCham

„Digitalna transformacija, agenda za ekološki čistu i energetski efikasnu Srbiju, unapređenje sistema zdravstvene zaštite i poslovna integracija kroz regionalne inicijative, četiri su prioriteta na kojima će Američka komora u Srbiji (AmCham), sa svojim članicama, intenzivno raditi u narednom periodu. Verujemo da su ovi prioriteti ključni za nastavak kreiranja predvidivog i stabilnog poslovnog okruženja, te da ćemo i sa narednom Vladom Srbije nastaviti da sarađujemo u ovim oblastima“ – istakao je Stefan Lazarević, predsednik UO AmCham-a na proslavi obeležavanja dvadesetogodišnjice ovog poslovnog udruženja, i dodao:

„AmCham okuplja više od 210 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su u Srbiju investirale preko četrnaest milijardi evra i koje zapošljavaju preko 100.000 građana Srbije. Naš cilj je da kroz partnerstvo sa Vladom Srbije unapređujemo poslovnu klimu, da promovišemo najbolje američke i evropske poslovne prakse i vrednosti, kao i da kontinuirano omogućavamo profesionalni razvoj članova i unapređenje obrazovanja prema potrebama poslovne zajednice.“

Proslavi dve decenije rada AmCham-a prisustvovala je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, kao i mnogobrojni predstavnici AmCham članica, renomiranih domaćih i međunarodnih kompanija, medija, kulturnog i javnog života.

Ovim povodom predsednica Vlade, Ana Brnabić čestitala je AmCham-u na dvadesetogodišnjici rada u Srbiji i istakla:

„Tokom ovih dvadeset godina AmCham je uvek bio snažan i pouzdan partner Vlade Republike Srbije - zajedno smo radili na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i doprineli tome da Srbija postane jedan od svetskih lidera u privlačenju stranih direktnih investicija. Zajedno smo menjali najvažnije zakone, administraciju, kreirali reforme u oblasti vladavine prava kako bi pravosuđe u Srbiji bilo potpuno nezavisno, doprineli da srpska privreda ima svoju sigurnost i bezbednost da ulaže i da se širi. Ovom prilikom želim da vam se zahvalim zato što ste verovali u Srbiju i što ste podrška Vlade Srbije na ovom putu“.

AmCham će i u budućnosti nastojati da promoviše vrednosti američkog biznisa i truditi da bude za svakim stolom za kojim se razgovara o unapređenju privrednog ambijenta, kao i ostalim temama koje se odnose na privlačenje investicija, zapošljavanje i poštovanje najviših standarda u svim sferama poslovanja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>