• 0

Haos na nemačkim aerodromima: Otkazani letovi, radnici na bolovanju, ili ih jednostavno nema

Više od 100 zaposlenih iz administracije je najavilo spremnost za rad na otpremanju putnik

  • 0
Avion, Aeorodrom Nikola Tesla Beograd

Foto: Shutterstock

Na nemačkim aerodomima trenutno vlada haotično stanje, kako zbog otkazivanja letova avio-kompanija, tako i zbog nedostatka osoblja i velikog broja zaposlenih na bolovanju.

Zbog nedostatka osoblja na frankfurtskom aerodromu, kompanija koja njime upravlja Fraport, planira da „uposli“ na aerodromu zaposlene iz administracije i uprave.

„Radi se o jednoj od mnogih mera kako bi se pripremili za vrhunac letnje sezone“, objašnjeno je iz Fraporta, prenosi Tanjug.

Više od 100 zaposlenih iz administracije je najavilo spremnost za rad na otpremanju putnika. U Hamburgu se na aerodromu gomilaju koferi.

Tone prtljaga koje su aviokompanije prekasno transportovale, nagomilalo se na hamburškom aerodromu, a putnici moraju da čekaju i do nedelju dana na svoje kofere.

Nadležni iz hamburškog aerodroma ističu za dnevnik „Bild“ velika količina takozvanih „raš kofera“, prtljaga koji nije na vreme utovaren ili dospeo na pogrešan let, nije samo problem u Hamburgu, već širom Evrope.

I u Dizeldorfu su se poslednjih dana stvarale gužve zbog otkazivanja letova na osnovu velikog broja bolovanja usled korone. U Hanoveru postoji problem sa dugim redovima pred bezbednosnu kontrolu, ali i nesavladivim količinama prtljaga.

Samo u Minhenu za sada nema dugih redova i čekanja, pa samim tim ni haotičnih situacija.

Svi nemački aerodromi apelovali su na putnike da dođu na aerodrom najmanje dva sata pre leta, zbog dugih čekanja i eventualnih problema usled otkazivanja letova.

Svi sektori putničkog avio-saobraćaja u Evropi, suočavaju se sada sa izuzetnim sezonskim rastom tražnje s jedne strane i relativno ograničenim resursima sa druge, uključujući i manjak ljudstva. Zbog toga je na primer, poljski lot stavio našu ekipu na stendbaj, a naša nacionalna avio-kompnija počela poslala izvinjenje putnicima. 

Video: SAJ evakuiše avion u Surčinu: Putnici bezbedno napuštaju letelicu pred potragu za bombom

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>