• 0
 ≫ 

Domaći banjski kompleks na turističkoj mapi sveta: "Akor grupa daje franšizu, dobro i za Otvoreni Balkan"

 ≫ 

Potpisivanju ugovoira o franšizi kojim će hotel "Fruške Terme" postati prvi Movenpick hotel u Srbiji prisustvovaće i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

  • 0
Aleksandar Vucic, Vrdnik

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Potpisivanje ugovora o franšizi između francuske Akor grupe i domaće Promont Grupe, čime će hotel "Fruške Terme" postati prvi Movenpick hotel u našoj zemlji, postaviće ovaj banjski kompleks na turističku mapu sveta, izjavio je predsednik PKS-a Marko Čadež.

Čadež je, uoči potpisivanja ugovora o franšizi između dve kompanije, koji će danas biti potpisan, istakao da će nova ulaganja u Fruške Terme omogućiti da ovaj kompleks na Fruškoj Gori, u koji je do sada Promont Grupa uložila 70 miliona evra, postane jedan od najvećih uloga u zajedničku turističku ponudu Otvorenog Balkana, ali i važan adut za dobijanje organizacije specijalizovane svetske izložbe „Beograd Ekspo 2027“, saopštili su iz PKS-a.

"Dolazak Akor Grupe u Srbiju i ulazak na Fruške terme jeste stavljanje ovog, jednog od najvećih i najlepših spa kompleksa u regionu, na turističku mapu sveta", kaže Čadež.

U saopštenju je navedeno da Akor Grupa zapošljava 270.00 ljudi, ima 40 brendova i 5.300 hotela u najrazličitijim krajevima sveta, a u Srbiji je prisutna od ranije sa nekoliko brendova, poput hotela Mama Shelter i Mercure Belgrade Excelsior.

Čadež je ocenio da Akor u velikom stilu dolazi u Srbiju, kao i da je ovo "velika stvar" za region, Frušku goru, ali i za Beograd i Novi Sad.

"Želeo bih da pozovem sve ljude iz Srbije i regiona da posete Fruške Terme jer one mogu da budu fenomenalan deo zajedničke turističke ponude Otvorenog Balkana", kazao je Čadež.

Objašnio je da će dolazak francuske kompanije značajno uticati i na turističku industriju Srbije i da novac potrošen u turizmu donosi profit i drugim privrednim sektorima poput poput građevinarstva i proizvodnje hrane.

Istakao je da je za Fruške terme specifično to da je domaća Promont grupa u početku poslovanja bila mala porodična kompanija koja je uspela da od jednog hotela, Premijer Akva, izgradi veliki kompleks „Fruške Terme“, u koji danas dolaze ne samo gosti iz regiona, već i Evrope i celog sveta.

Prema njegovim rečima do sada je u kompleks Fruške Terme uloženo više od 70 miliona evra.

"To je zaista velika investicija. Fruške terme postaju sa ovim partnerstvom deo svetske turističke ponude na najvišem nivou. To je ono što treba da raduje i sve građane koji žive u blizini Fruške gore. Takođe, Fruške Terme su jedan od dobrih aduta za dobijanje organizacije svetske izložbe u Srbiji - Beograd Ekspo 2027 čiju kandidaturu sam juče predstavio u Parizu", rekao je Čadež.

Potpisivanju ugovoira o franšizi kojim će hotel "Fruške Terme" postati prvi Movenpick hotel u Srbiji prisustvovaće i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Iz Vlade Srbije najavljeno je da će ugovor potpisati Ačor grupa i Promont grupa u hotelu Fruške Terme, u Vrdniku.

Video: Sutra počinje sezona na bazenima na Tašmajdanu: Dečiji bazen je rekonstruisan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>