• 0
 ≫ 

Hit lokacija na Jadranu: Traži se stan više i ne stigne do oglasa, ali je ponuda mala - ne gradi se

 ≫ 

Kako kažu iz agencija za nekretnine, traži se stan više i nemaju potrebu da oglašavaju prodaju

  • 0
Neum Foto: screenshot/Youtube/majda letic

Cene nekretnina u Bosni i Hercegovini neprestano rastu, a cene stanova dosežu astronomske visine.

I uz poskupljenja, statistika pokazuje da se broj prodatih stanova gotovo ne smanjuje, a to se posebno odnosi na Sarajevo, Banja Luku, Tuzlu, ali i Neum. U Sarajevu cena jednog kvadrata u središtu grada iznosi 5000 do 6000 KM (2550 do 3070 eura), a u predgrađu oko 2500 KM (1280 eura).

Kako kažu iz agencija za nekretnine, traži se stan više i nemaju potrebu da oglašavaju prodaju. Potražnja je velika, ali sve je manja ponuda zbog čega cene ne prestaju da rastu, piše Depo.ba.

Stanovi u Neumu traže se kao nikad dosad, ali je ponuda jako mala, jer nema gradnje. Cena stanova u Neumu zavisi od lokacije, odnosno da i je u prvom redu do mora, u blizini mora ili preko magistrale. Uz more kvadrat košta 3000 eura, malo udaljeniji oko 2200, a oko magistrale 1500 eura.

Dosta je i luksuznih vila, a neke se prodaju. Sve su skuplje od milion KM. Vila Gabriel jedna je od najboljih u Neumu, nalazi se na odličnom mestu i ima privatnu plažu. Ona je novogradnja, a košta više od milion evra. Ima i drugi dobrih nekretnina za koje postoji veliko interesovanje”, kažu iz agencije za nekretnine Adria Nekretnine u Neumu.

I iz sarajevske agencije za nekretnine Sigenx ističu kako postoji veliko zanimanje za kupovinu u Neumu.

“Pre nekoliko dana prodali smo poslovni prostor u Neumu i to po ceni od 2000 eura po kvadratu. Imamo veliku potražnju i za apartmanima. Nova saobraćajnica, koja bi trebalo skoro da bude otvorena, još će dodatno podići cenu. Cene su porasle naviše zbog potražnje, ali i poskupljenja građevinskog materijala jer se sada manje gradi”, kaže Spaho Ljajić iz agencije Sigenx.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>