• 1
 ≫ 

Upoznajte najbogatijeg Roma: Rođen je u prikolici, a sad se vozi u Aston Martin helikopteru

 ≫ 

Njegova kompanija trenutno upravlja sa 95 stambenih kampova, sedam turističkih

  • 1

Od 2010. do 2015. snimao se britanski rijaliti program "My Big Fat Gipsy Wedding" koji je prikazivao živote i, svakako, venčanja - zajednice koju čine grupe GRT.

U Velikoj Britaniji to su, zvanično, grupe Gypsy, Roma i Travellers (Cigani, Romi i Putnici).

Neverovatna raskoš, svađe i strasti tokom pet sezona bili su toliko zanimljivi publici da je Channel 4 prodao licencu Amerikancima, a serija je dobila i spinn-off - "My Big Fat Gypsy Fortune". Ona se dodatno bavila i otkrivanjem tajni "GRT ekonomije" koja je nužna za finansiranje pompeznih mega-venčanja, prenosi Jutarnji list.

U toj seriji su se pojavili tada 15-godišnji Alfie Best i njegov tata Alfie Sr. (52). Mladi Alfie je objašnjavao kako svaki Rom mora svojim rukama da stekne bogatstvo, da bude vredan, i time pokaže da je "pravo muško".

On je napustio školu i krenuo u biznis - prodavao je slike "od vrata do vrata". Nekoliko puta je, doduše, unajmio vozača da ga vozi od adrese do adrese. Mogao je to sebi da priušti, jer je njegov tata već tada bio jedan od najbogatijih Roma u Britaniji.

Alfie je, takođe, još tada obilazio kampove koje vodi njegova firma "Wyldecrest Parks". U helikopteru, naravno. Desetak godina kasnije Best stariji postaje prvi Rom milijarder na Ostrvu.

Njegova kompanija trenutno upravlja sa 95 stambenih kampova, sedam turističkih. Vlasnici su golf terena, kao i fudbalskog kluba "East Thurrock United". Osim toga, imaju 50% udela u 15 stambenih kampova u SAD.

Zajedno sa porodicom, Best živi u vili sa 23 spavaće sobe, u zajednici Surrey, vrednoj 6 miliona funti. U intervjuu za GB News otkrio je kako je siguran da će do kraja godine imati bogatstvo od milijardu funti.

Inače, Alfie, koji je rođen u blizini Lestera, u kamp prikolici uz put i to tokom snežne mećave, otkrio je i da je dobio ponudu od 950 miliona funti da proda biznis. Odbio je.

Deo svoje ovogodišnje zarade, 4,5 miliona funti, odlučio je potroši tako da sebi ugodi: kupio je helikopter koji potpisuje Aston Martin. ACH130 helikopter ima sedam sedišta, vrhunski GPS sistem i odgovarajuću registraciju G-YPSE. I da, samo je jedan od 15 napravljenih.

Kako kaže, helikopter je namenjen poslu, a ne zabavi. "Tako mogu da posetim pet parkova dnevno i uštedim vreme", objašnjava najbogatiji Rom.

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>