• 1

Naš Alabar pokrenuo prvu digitalnu banku: "Fin tek je budućnost, radujemo se licenci"

Zajmodavac će se brinuti o korporativnim klijentima, ali i privatnim licima

  • 1
Aleksandar Vučić, Eagle Hills, Muhamed Alabar

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zand, prva digitalna banka Emirata koja će imati fizičke i korporativne klijenate, dobila je bankarsku licencu od Centralne banke UAE.

Uspešnim obezbeđivanjem bankarske dozvole UAE, Zand je sada ovlašćen i regulisan da radi kao potpuno nezavisna komercijalna banka, navodi se u saopštenju.

„Oduševljeni smo što je Zand dostigao još jednu prekretnicu i što je sada potpuno licencirana banka ... još jedan odličan primer pionirske vizije UAE da imaju progresivne propise koji pokreću Fin tek inovacije", rekao je predsednik Zanda Mohamed Alabar, poznat našoj javnosti po kompaniji Igl hils koja gradi Beograd na vodi.

„Radujemo se što ćemo započeti naše inovativne bankarske usluge i doprineti razvoju inovacija i ekonomskom rastu UAE", rekao je on.

Uspon FinTech kompanija, o čemu je Telegraf Biznis pisao, baza potrošača koji sve više koriste pametne telefone i nagli porast digitalnih usluga primorali su banke širom sveta da sve više ulažu u digitalizaciju i smanjuju broj filijala.

Koncept digitalnih banaka takođe dobija na snazi u UAE.

Pandemija Covid-19, koja je dovela do zatvaranja širom sveta, ubrzala je prelazak na digitalne usluge pošto su potrošači prešli na bezgotovinsko plaćanje i  online kupovinu.

Islamska banka Abu Dabija, najveći zajmodavac u emiratu koji poštuje šerijat, prošle godine je pokrenula digitalnu banku pod nazivom Amvali.

Neki od Zandovih sponzora su indijska Aditia Birla Group, globalni investicioni menadžer Frenklin Templton, Al Hail Holding iz UAE, Al Saiah and Sons Investments iz Dubaija, holding kompanija Global Development Group iz Abu Dabija i Jusuf Ali, predsednik Lulu grupe .

Zand kompanijama nudi niz usluga — od jednostavnog uključivanja i brzog otvaranja računa do automatizovanog procesa odobravanja kredita, kako bi poboljšao njihovo iskustvo u digitalnom bankarstvu.

Zajmodavac takođe ima za cilj da lansira rešenja za lično bankarstvo kasnije ove godine i pozvao je korisnike da se orijave kako bi bili jedni od prvih koji će iskusiti Zand.

Video: Alabar: Zahvanost svima koji su radili na ovom velikom projektu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>