• 1

Zbog ekstremnih vrućina ukinuli dostavu: Kupci negoduju, firma štiti svoje radnike

Mostovi se hlade vodom, posipa se so na pojedine puteve...

  • 1
dostava Foto: Freepik

Kako se najavljuje, Srbiju očekuje još jedan toplotni talas, koji će trajati od srede pa sve do 27. jula, te se apeluje i na poslodavce da učine sve što je moguće kako bi zaštitili svoje radnike, usled rastućih temperatura.

Preporuka Vlada kaže da poslodavci treba da organizuju rad na otvorenom na takav način da se izbegne obavljanje teških fizičkih poslova kao i izlaganje direktnom sunčevom zračenju, a u nekim zemljama otišlo se i korak dalje.

Konkretno, holandski supermarket Albert Heijn, inače najveći lanac u zemlji, objavio je da privremeno ukida dostavu hrane na kućnu adresu, kako bi poštedeo svoje vozače koji prevoze namirnice po velikoj vrućini.

Kupci su se zbog toga pobunili na društvenim mrežama, a pritom, temperatura u Holandiji dostiže blizu 40 stepeni. Stoga su opštinske vlasti i privatne firme u utorak preduzele hitne mere.

Mimo ovakvih individualnih odluka, od firme do firme, vlasti su naložile da se po putevima posipa so zarad izvlačenja vlage, a takođe su se brojni mostovi u Amsterdamu hladili vodom, kako bi se smanjilo širenje čelika na visokim temperaturama, odnosno kako se bi se sprečilo zaglavljivanje mostova.

Video: Zbog vrućina krave daju do 3l manje mleka: Srećko je zato ugradio tuševe i ventilatore u štalu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сима

    20. jul 2022 | 09:49

    Одлука нема шта,ко вас шиша ,мало гладујте, а ми морамо на плажу.....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>