• 2
 ≫ 

Ovo se retko viđa, gotovo nikad: Pustoš na Ibarskoj usred sezone

 ≫ 

Ono što nam je zapalo za oko jeste da je okolina dosta čistija, nema smeća pored puta

  • 2

Nakon izgradnje Miloša Velikog (2019), dešava se nešto što je malo ko očekivao: pustoš na Ibarskoj magistrali, koja je uvek bila krcata u jeku letnje sezone.

Nekada su na ovom potezu stajale nepregledne kolone automobila, autobusa, kombi vozila. Pored puta, prodavale su se razne đakonije, a parkinzi ispred kafana bili su prepuni.

Sada, međutim, prisustvujemo jednoj potpuno drugačijoj slici.

U špicu sezone, kada većina građana planira odmor, Ibarska magistrala je prazna i pusta. Dosta objekata koji su nekada bili nadaleko čuveni po specijalitetima i usluzi - ne radi, ali se može primetiti da su se meštani brzo preorijentisali na poljoprivredu.

Ono što nam je zapalo za oko jeste da je okolina dosta čistija, nema smeća pored puta. Može se reći da priroda, konačno, "odmara" od saobraćaja, gužve, zagađenja, i da se obnavlja.

Za Ibarsku, inače, kažu da svakome ko je učio vožnju na njoj - nijedan auto-put neće teško pasti. Izgrađena je 60-ih godina prošlog veka, a uz nju su vremenom nicale pijace, pumpe, stovarišta, servisi i prodavnice.

Mnogima je bila nezaobilazan put do mora, a onda su, usled otvaranja auto-puta Miloš Veliki, počeli da je izbegavaju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вектор

    27. jul 2022 | 12:07

    Значи паркинзи кафана увек бејаху препуни! Ето од куда и саобраћајке које су се дешавале скоро сваки дан.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>