Problemi u najavi za sve ljubitelje piva: Reč je o nedostatku ključnog sastojka
≫
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Darija
Najveći problem će biti u nedostatku hmelja, on se sve manje seje, dosta je osetljiva biljka za uzgoj a bez hmelja pivo nije pivo.
Go go
Jadno je pivo kome se dodaje ugljen dioksid iz boce ili rezervoara.To najčešće ukazuje na ozbiljne propuste u toku fermentacije i zrenja piva.
Go go
Alkoholnom fermentacijom šećera glukoze i drugih fermentabilnih šećera, pri glavnom vrenju pivske sladovine, dobija se etil alkohol, ugljen dioksid i oslobađa se izvesna količina toplotne energije.Oslobođeni ugljen dioksid se impregnira u mlado pivo tokom odležavanja piva.Dakle, u pivu se već nalazi dovoljna količina ugljen dioksida.