Alkoholnom fermentacijom šećera glukoze i drugih fermentabilnih šećera, pri glavnom vrenju pivske sladovine, dobija se etil alkohol, ugljen dioksid i oslobađa se izvesna količina toplotne energije.Oslobođeni ugljen dioksid se impregnira u mlado pivo tokom odležavanja piva.Dakle, u pivu se već nalazi dovoljna količina ugljen dioksida.
Darija
Najveći problem će biti u nedostatku hmelja, on se sve manje seje, dosta je osetljiva biljka za uzgoj a bez hmelja pivo nije pivo.
Podelite komentar
Go go
Jadno je pivo kome se dodaje ugljen dioksid iz boce ili rezervoara.To najčešće ukazuje na ozbiljne propuste u toku fermentacije i zrenja piva.
Podelite komentar
Go go
Alkoholnom fermentacijom šećera glukoze i drugih fermentabilnih šećera, pri glavnom vrenju pivske sladovine, dobija se etil alkohol, ugljen dioksid i oslobađa se izvesna količina toplotne energije.Oslobođeni ugljen dioksid se impregnira u mlado pivo tokom odležavanja piva.Dakle, u pivu se već nalazi dovoljna količina ugljen dioksida.
Podelite komentar
Roki
...E baš mi žao alkosa.....
Podelite komentar
Darija
@Roki
Kakvi alkosi? Jedna čaša piva dnevno je lek, bolje popiti čašu piva nego se kljukati beviplexom.
Podelite komentar
Lala
Ako bude nestašice kukuruza....Šta ćemo onda?
Podelite komentar
@Kiki
Koji bre problemi. Najlepša vest dana. Ulepšate mi dan.
Podelite komentar
Н Ж
Вероватно су Укри највећи извозници CO2 Изговор за све
Podelite komentar
Pavke🇷🇸
Sve može da poskupi , ali pivo NE !!! Jel ako pivopije krenu da postavljaju barikade ni Žandarmerija ni Kobre neće moći ništa🍺🍺🍺🍺🍺🍺
Podelite komentar