• 0

Tri važna metala u padu, zlato je među njima: Platina ojačala

Zlato je danas nastavilo silazni trend na berzi u Singapuru

  • 0
Zlato zlatne poluge bogatstvo

Foto: Shutterstock

Cena zlata je skliznula na današnjem trgovanju u Aziji, pošto su investitori procenjivali kakav bi uticaj moglo da ima hlađenje inflacije u SAD na buduće odluke Federalnih rezervi o monetarnoj politici.

Zlato je prvo skočilo u sredu nakon što je objavljeno da je američki indeks potrošačkih cena usporio u julu više nego što se očekivalo, što nagoveštava da bi FED mogao da bude manje agresivan s podizanjem kamatne stope.

Cena ovog plemenitog metala je juče prvo porasla za 0,8 odsto na 1.807,93 dolara, odnosno na najviši nivo od 5. jula, nakon čega je krennula "u rikverc" i zaključila trgovanje u padu za 0,1 procenat.

Zlato je danas nastavilo silazni trend na berzi u Singapuru, gde je na spot trrgovanju cena pala za 0,3 procenta na 1.786,26 dolara za uncu rano popodne po lokalnom vremenu, izveštava Blumberg.

Cene srebra i paladijum su takođe oslabile, dok je platina ojačala.

Pojedini trgovci su snizili procene vezane za povećanje FED-ove ključne kamate i sada predviđaju podizanje stope za pola procentnog poena kao najverovatniji ishod sednice američke centralne banke sledećeg meseca, dok su ranije očekivali još jedno povećanje od tri četvrtine procentnog poena.

Video: Rat u Ukrajini uticao na inflaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>