• 7

Klaus Miler poručuje: "Ostajemo bez gasa za dva i po meseca ako Rusija zavrne slavinu"

Popunjenost skladišta u Nemačkoj trenutno iznosi 77 procenata

  • 7
Nemačka, gas, energija, energetika

Foto: Tanjug/AP

Predsednik nemačkog energetskog regulatora, Klaus Miler, upozorio je da će Nemačka ostati bez gasa za manje od tri meseca ukoliko Rusija potpuno prekine isporuke.

- Čak i ukoliko Nemačka ispuni svoj cilj i popuni zalihe gasa u skladištima na 95 odsto do novembra, one bi trajale samo oko 2,5 meseca u slučaju potpune obustave dotoka iz Rusije - rekao je Miler, predsednik Federalne agencije za energetske mreže, a piše britanski Telegraf.

- Malo smo brži nego što smo predviđali u smislu punjenja skladišta, ali to ne znači da možemo da se opustimo... Ne mogu da obećam da će svi skladišni kapaciteti u Nemačkoj biti popunjeni 95 posto u novembru, čak i pod uslovom da odnos ponude i potražnje bude dobar. U najboljem slučaju, tri četvrtine skladišta će ispuniti cilj - izjavio je Miler za njujoršku agenciju Blumberg.

Popunjenost skladišta u Nemačkoj trenutno iznosi 77 procenata, pri čemu je taj nivo dostignut dve nedelje pre roka. Međutim, strahovanja da će se nemačka energetska kriza produbiti navela je Milera da upozori na moguću racionalizaciju energije ove zime, navodi se u tekstu.

Video: Vučić: Nemačka ima 55 odsto zavisnost od ruskog gasa mi 100 odsto

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igi

    17. avgust 2022 | 14:45

    Dace bog da osetite sta je nemati.Lagano vam Amerika sprema omcu oko vrata.

  • Boban

    17. avgust 2022 | 16:00

    Jaooo nema vise jeftinog gasa iz Rusije brzo naoruzati ukrajinu pa ce biti sigurno to je njihova bolesna logika..... Kao sto je ona retardirana ursula izjavila da namerno eu kupuje gas i naftu od rusije kako rusi nebi prodavali na slobodnoj berzi i zaradili vise.....

  • Vitez Koja

    17. avgust 2022 | 16:05

    Koja je ovo fora sa ovim Švabama?Ispade da svaki dan kukaju kako neće imati gasa, kako će poskupeti enegrenti i hrana, a oni uveli sankcije glavnom dobavljaču, bez ikakvog razloga.Šta su to Rusi uradili, a da pre toga nisu mnogo gore stvari radili Švabe,Ameri,Britanci i to bez posljedica po njih?Čak i priznaju posle, ali pokupe naftu,resurse, otmu zlatne rezerve,sruše infrastrukturu,pobiju nevine ljude i njihove lidere, otmu teritorije suverenih zemalja i daju na upravljanje svojim marionetama,prekrše sva moguća međunarodna prava,ostave pustoš, gađaju osiromašenim uranijumom, pokreću revolucije, rukovode izborima u drugim državama...i sad su odjednom Rusi problem, nad kojim se snebiva taj nadobudni zapad i daje neku lažnu podršku Ukrajini, koju su gurnuli da izginu i da nestanu i savršeno ih zabole za Ukrajince, što se već pokazuje, a tek će.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>