• 1

Moguća nacionalizacija i nemačke filijale Gasproma: Osnovana holding kompanija nakon odlaska Rusa

Nemačko ministarstvo privrede saopštilo je da je upoznato s holdingom i da je njegovo osnivanje korak predostrožnosti za bilo kakve mere restrukturiranja

  • 1
Nemačka, gas, energija, energetika Foto: Tanjug/AP

Nemačka vlada osnovala je holding kompaniju koja će sprovesti moguću nacionalizaciju energetske firme Gasprom Germania, koju je ruski Gasprom napustio u aprilu, piše nemački list "Velt am zontag" pozivajući se na vladin dokument.

Nemački energetski regulator u aprilu je najavio da će upravljati firmom Gasprom Germanija - trgovinom, skladištenjem i prenosom, u interesu Nemačke i Evrope, preneo je Rojters.

Novi holding naziva "Securing Energy for Europe Holding GmbH " (SEEHG) odgovoran je za investicije kompanije, navodi nemački list, prenoseći da su direktori dva advokata iz advokatskog društva "CMS Hashe Sigle", iz kojeg su odbili da komentarišu izveštaj, pozivajući se na obavezu poverljivosti.

Nemačko ministarstvo privrede saopštilo je da je upoznato s holdingom i da je njegovo osnivanje korak predostrožnosti za bilo kakve mere restrukturiranja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    28. avgust 2022 | 08:46

    ZAPAD JE NAVIKAO DA KRADE PA ISTO TO RADI I DANAS....ALI DOKLE...VIDECEMO

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>