• 0

Krajem septembra Beograd postaje centar biznisa: Važan samit okupiće više od 200 poslovnih ljudi

Zapadni Balkan je, ističe se, sve privlačnija investiciona destinacija

  • 0
Hologram revolucija u biznisu posao

Foto: Shutterstock

Poslovni samit, jedan od najznačajnijih biznis događaja na Zapadnom Balkanu, koji će okupiti i povezati predstavnike poslovne zajednice regiona sa vodećim svetskim kompanijama i ekspertima u oblasti digitalizacije i upravljanja lancima snabdevanja, održaće se 28. i 29. septembra u Beogradu.

Kako je saopšteno, skup se održava u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS), Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6) i kompanije Convenstenics d.o.o.

Zapadni Balkan je, ističe se, sve privlačnija investiciona destinacija, ali i mesto gde evropske kompanije premeštaju proizvodnju sa dalekih tržišta.

Fokus samita biće na digitalnoj transformaciji poslovanja, internacionalizaciji i upravljanju dobavljačkim lancima.

Tokom dvodnevnog samita, više od 200 vlasnika i direktora kompanija imaće priliku da se poveže sa partnerima putem B2B platforme, da dogovore nove poslove, ali i da sa vodećim svetskim ekspertima razmene iskustva o najnovijim trendovima, izazovima i rešenjima u oblasti ekonomije, globalne trgovine i industrije.

- "InterConnect Executive Summit" je odlična prilika da se naše kompanije povežu sa renomiranim partnerima, dobiju nove poslove i ugovore, postanu deo međunarodnih lanaca dobavljača, vidljivije i konkurentnije na svetskom tržištu - rekao je Marko Čadež, predsednik PKS.

Događaj u Beogradu okupiće firme iz regiona i velike kompanije koje traže dobavljače sa Zapadnog Balkana, a očekuje se dolazak više od 30 kupaca iz oblasti informacionih tehnologija, automobilske, metalske, elektro i prehrambene industrije.

Samit će svojim uvodnim obraćanjima otvoriti Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i Matijas Loidold, direktor kompanije "Mercuri Urval".

Biznismenka

Foto: Shutterstock

 

Govornici i gosti dolaze iz inostranstva, iz kompanija čiji je ukupni promet veći od 50 milijardi evra, a koji su pronašli poslovni interes u saradnji sa kompanijama iz regiona Zapadnog Balkana.

Među tim kompanijama su "Thyssenkrupp Automotive", "INEOS", "L’Oréal", "Zentis", "OSCE", "Celonis" i druge.

O procesima snabdevanja, lancima dobavljača i iskustvima u regionalnoj saradnji govoriće Oliver Frile, direktor u kompaniji "INEOS Automotive" i Ferdinand Viland, direktor nabavke i lanaca snabdevanja u kompaniji "Thyssenkrupp Automotive Technology", a previđeno je i niz zanimljivih prezentacija IT eksperata na polju razvoja softvera i digitalne transformacije.

Video: Jelena Radonjić je prvi posao imala u Japanu, danas je saradnik Forbsa: Ovo su top veštine za uspeh

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>