• 0

Momirović: U naredne dve nedelje očekujemo saobraćaj na deonici Novi Pazar-Tutin

Nastavljaju se radovi i na deonici Sremska Rača-Kuzmin, koja je deo auto-puta Beograd-Sarajevo

  • 0
Radovi na putu, mehanizacija, Nova Varoš - Sjenica Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović održao je danas u "Palati Srbije" bilateralni sastanak sa Adilom Karaismailogluom, ministrom saobraćaja i infrastrukture Republike Turske, na kome je bilo više reči o nastavku izgradnje auto-puta od Beograda do Sarajeva, sa fokusom na deonicu Sremska Rača – Kuzmin, ali i o skorom završetku rekonstrukcije i dogradnje važnog regionalnog puta od Novog Pazara do Tutina.

- Radovi na rekonstrukciji i dogradnji 20 kilometara duge saobraćajnice od Novog Pazara do Tutina su u samom finišu, i očekujemo da u naredne dve nedelje pustimo saobraćaj na njoj. Otvorili smo dosta tema i podvukli pre svega gde smo sada kada je reč o izgradnji auto-puta Beograd - Sarajevo iz dva pravca. Radovi idu dobrom dinamikom na deonici Sremska Rača – Kuzmin i obojica smo saglasni da je ovaj projekat od presudne važnosti za region i ekonomsku saradnju Srbije i BiH - izjavio je ministar Momirović dodajući da danas u Srbiji posluje više od 1.300 turskih kompanija i da je Turska važan ekonomski partner.

Deonica autoputa Sremska Rača - Kuzmin Foto: Rina

U julu ove godine potpisan je zajednički dokument koji će u fokus staviti dalji razvoj železničkog saobraćaja kroz realizaciju zajedničkih infrastrukturnih projekata, olakšavanje graničnih procedura i razmene znanja između Bugarske, Mađarske, Srbije i Turske.

- Iskoristio sam priliku da ministru Karaismailoglu zahvalim na sjajnoj saradnji i podršci koju imamo u turskim partnerima. Turske kompanije koje su radile na projektu rekonstrukcije i dogradnje važne saobraćajnice Novi Pazar – Tutin su na zahtev lokalnih samouprava izgradili i pristupne puteve u blizini škola i ambulante i trotoare na školskim prelazima. Ovo je najbolji pokazatelj sjajne saradnje koju danas imaju Turska i Srbija - istakao je ministar.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Vlada Republike Srbije sa turskim partnerima radi na nekim od najvećih projekata u putnoj infrastrukturi Srbije, od kojih je za region najznačajniji izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo, deonica Kuzmin - Sremska Rača.

(Telegraf Biznis/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>