• 1

Čadež i Gothard: Srbija može da postane centar inovativnog zdravstva

Tokom posete Srbiji Frank Gothard razgovorao je u Palati Srbija i sa predstavnicima kompanija i instucija koje rade na implemntaciji digitalnih sadržaja u zdrastvu

  • 1
PKS, nemac

Foto: PKS

Srbija ima dobru priliku da postane centar inovativnog zdravstva u ovom delu Evrope, da ima potpuno digitalizovane usluge koje omogućavaju kontakt sa lekarom na klik. U tome imamo podršku jedne od najvećih svetskih kompanija u ovoj oblasti “CompuGroup Medical”.

Ovo je rezultat razgovora predsednika PKS Marka Čadeža i Franka Gotharda, osnivača kompanije “CompuGroup Medical” koji se nalazi u poseti Srbije na poziv predsednika PKS.

Inače, Čadež i Gothard sastali su se i pre nekoliko meseci kada je dogovorena poseta Srbiji.

Čadež i Gothard o digitalizaciji zdravstva u Srbiji i načinu unapređenja kvaliteta usluga softverskom podrškom u zdravstvenim ustanovama, razgovorali su sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Gothard je izrazio interes da investira u Srbiji u oblasti digitalizacije zdravstva, kao i da razmotri opcije za otvaranje njegove kompanije u Srbiji.

Premijerka Brnabić je ukazala je da su Srbiji neophodni partneri u poslu digitalizacije zdravstvenog sistema i umrežavanja infomracionih sistema medicinskih ustanova kako bismo imali bolji uvid u unapređenje kvaliteta usluga.

“E usluge u zdravstvu trenutno su svedene na lakšu registraciju novorođenčadi i brže i efikasnije produžavanje stalne terapije, ali je neophodno dalje unapređivati čitav sistem”, istakla je Brnabić.

Tokom posete Srbiji Frank Gothard razgovorao je u Palati Srbija i sa predstavnicima kompanija i instucija koje rade na implemntaciji digitalnih sadržaja u zdrastvu. Tokom ovih razgovora razmatrane su mogućnosti saradnje sa kompaniom “CompuGroup Medical.

Kompanija “Compu Group” Medical, jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti e zdravstva, sa sedništem u nemačkom Koblencu. Bavi se pružanjem softverskih rešenja za e-zdravstvo koji podržavaju kako medicinske tako i organizacione poslove u lekarskim ordinacijama, apotekama, laboratorijama i bolnicama. Kompanija posluje kroz sledeće segmente: Ambulantni informacioni sistemi, Apotekarski informacioni sistemi Bolnički informacioni sistemi i Usluge povezivanja u zdravstvu.

Video: Čadež obišao fabriku Inox i pozvao privrednike regiona na međunarodni samit u

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mp

    8. septembar 2022 | 19:20

    Nemojte nas zamajavati gospodine Cadez vi ne idete kod lekara ocigledno. Od 2020 godine cekam da me primi kardiolog u KCS skup malo para pa odem privatno kupim lekove jer ne idu na recept,i tako pola penzije . Kome ce biti dostupno to digitalizovano lecenje isto kao i Skener koji snima krvne sudove samo za probrane.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>