• 0

Akcionari Tvitera glasaju za dogovor o preuzimanju Ilona Maska: Ugovor vredan 44 milijarde dolara

Glasanje je usledilo nekoliko dana nakon Maskovog trećeg pisma Tviteru u kojem je tražio da se raskine njihov ugovor

  • 0
ilon mask - tviter Foto: Profimedia

Ilon Mask se možda bori "zubima i noktima" da okonča svoj dogovor o kupovini Tvitera, ali akcionari kompanije društvenih medija planiraju da ga zadrže u tome.

Akcionari Tvitera (TWTR) su u utorak glasali za Maskov ugovor o preuzimanju vredan 44 milijarde dolara, u vrednosti od 54,20 dolara po akciji. Akcije kompanije otvorene su u utorak po ceni od nešto manje od 41 dolara po akciji, što je skoro 25 odsto ispod cene ugovora.

Glasanje je usledilo nekoliko dana nakon Maskovog trećeg pisma Tviteru u kojem je tražio da se raskine njihov ugovor, a ovo je vezano za navodnu isplatu otpremnine od 7,75 miliona dolara koju je kompanija dala svom bivšem šefu obezbeđenja, Pejteru Zatku, koji je kasnije prijavio vlastima o njenoj navodnoj bezbednosti i ranjivosti privatnosti.

U pismu, Maskovi advokati su tvrdili da je isplata - za koju se kaže da je izvršena Zatku i njegovim advokatima 28. juna kao deo sporazuma o razdvajanju - prekršila odredbu ugovora o akviziciji. Tviter je pristao da neće isplaćivati otpremnine zaposlenima u iznosima koji su izvan "običnog toka poslovanja u skladu sa prošlom praksom", prema ugovoru.

Tviter je ocenio poslednji Maskov pokušaj da izađe iz sporazuma kao "nevažeći i pogrešni".

Mask je prvo poslao pismo za raskid ugovora u julu, navodeći da je Tviter prekršio sporazum lažnim predstavljanjem broja neželjenih i lažnih bot naloga na svojoj platformi. Tviter je tužio Maska da završi akviziciju, optužujući milijardera da koristi botove kao izgovor za izlazak iz dogovora zbog kojeg se pokajao kupac nakon pada tržišta.

Zatko je u utorak svedočio pred američkim Senatom o, kako je naveo, ozbiljnim ranjivostima Tvitera u vezi sa privatnošću, uključujući moguće postojanje stranih obaveštajnih agenata na njegovom platnom spisku.

Sudski postupak između Maska i Tvitera zakazan je za 17. oktobar.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>