• 0
 ≫ 

Sve bliži odnosi Srbije i Kine: "Važan zadatak je obezbeđivanje brže onlajn trgovine i isporuke"

 ≫ 

Čen Bo i Zoran Ðorđević iskazali su zainteresovanost za nastavak saradnje u filatelističkoj delatnosti, kao i na promociji kulturnih sadržaja posredstvom PTT muzeja Pošte Srbije

  • 0
Kina, Srbija, zastave, diplomatija, podrška, koronavirus Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ambasadorka Narodne Republike Kine u Beogradu, Čen Bo, i Zoran Ðorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, razgovarali su o rezultatima u procesu pregovora o direktnoj saradnji javnih poštanskih operatora Srbije i Kine.

Polazeći od velikog potencijala kada je reč o saradnji Kine i Srbije u oblasti poštanske delatnosti, kako bi zajednički pružili nove i još bolje poštanske usluge, ambasadorka Čen Bo poručila je da će Ambasada Kine u Beogradu pružiti svu neophodnu pomoć u komunikaciji pošta dveju zemalja, te na odgovarajući način podržati pošte Kine i Srbije, saopšteno je.

Ðorđević je rekao da su ubrzanje tokova internet trgovine i obezbeđivanje neometane isporuke pošiljaka iz međunarodnog poštanskog saobraćaja, posebno onih generisanih internet trgovinom, važni zadaci na koje može da se odgovori samo zajedničkim angažovanjem, u čvrstom partnerstvu i uz pomoć prijateljske Kine.

To se, kako je rekao, može učiniti pronalaženjem novih načina i aranžmana saradnje, prenošenjem primera dobre prakse i ugledajući se na lidere na globalnom nivou, poput Kineske pošte.

Čen Bo i Zoran Ðorđević iskazali su zainteresovanost za nastavak saradnje u filatelističkoj delatnosti, kao i na promociji kulturnih sadržaja posredstvom PTT muzeja Pošte Srbije.

S tim u vezi, istakli su uspeh projekta izdavanja specijalne emisije prigodnih poštanskih markica i filatelističke izložbe, posvećenih stogodišnjici Komunističke partije Kine, krajem prošle godine.

Video: Đorđević: Za vaučere najviše zainteresovani penzioneri

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>