• 0

Otkazani mnogobrojni letovi u Francuskoj: Krenuo generalni štrajk

Putnicima je savetovano da odlože putovanja ako je moguće

  • 0
avion, let

Foto: Shutterstock

Mnogi domaći i neki međunarodni letovi otkazani su danas u Francuskoj, jer su kontrolori letenja stupili u generalni štrajk nezadovoljni platama i politikom zapošljavanja, prenosi AP.

Francuska uprava za civilno vazduhoplovstvo, DGAC, upozorila je da će domaći saobraćaj biti "ozbiljno poremećen" pošto će mnogi letovi biti otkazani, a drugi će imati velika kašnjenja.

Putnicima je takođe savetovano da odlože putovanja ako je moguće, navodi američka agencija.

Avio-kompanija "Er Frans" je saopštila da je otkazala 55 odsto svojih kratkih i srednjih letova i 10 odsto dugih letova. Kompanija nije mogla da isključi mogućnost novih odlaganja i otkazivanja u poslednjem trenutku, navodi se u saopštenju.

Druge avio-kompanije koje posluju u Francuskoj, takođe su otkazale letove, a Er Srbija je saopštila da očekuje da će zbog štrajka francuske kontrole letenja doći do velikih odstupanja u rasporedu i otkazivanja letova.

Glavni sindikat kontrolora letenja u Francuskoj, SNCTA, pozvao je na jednodnevni štrajk za zahtevima da se povećaju plate zbog rastuće inflacije kao i da se zaposli više osoblja u narednom periodu, navodi AP.

Podsećamo i da su nemiri takođe vladali u nemačkoj avio-industriji, ali je početkom meseca štrajk ipak obustavljen, jer su piloti i Lufthanza postigli dogovor.

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>