• 0
 ≫ 

Raskol u Upravi hrvatskog naftnog lidera: Mađari podneli ostavke

 ≫ 

Što se tiče hrvatskih članova Uprave INE, Vlada je već donela odluku o njihovom razrešenju

  • 0
Kompanija Ina hapšenje Foto: Tanjug/HINA/Admir Buljubasic

Ferenc Horvat i Jozsef Simola, članovi Uprave INE koje je nominovao MOL, podneli su danas ostavke, uprkos tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje vezane za ovu kompaniju, a koje su se pojavile u javnosti krajem avgusta, saopštio je danas MOL, a piše Jutarnji list.

Horvat i Simola su bili članovi Uprave INE od 1. februara 2021. godine.

"Obojica odlazećih članova Uprave bili su zgroženi otkrićima oko slučaja Škugor, te su uprkos potpunoj neupletenosti u taj slučaj pokazali ličnu odgovornost za celokupno ININO poslovanje - podnošenjem ostavki na svoje funkcije. Obojica će nastaviti da obavljaju svoje dužnosti članova Uprave INE do imenovanja njihovih naslednika", navodi se dalje.

Kako hrvatski portal nezvanično saznaje, danas oko 14.30 časova su iz Mađarske, iz sedišta MOL-a, nazvali hrvatskog ministra privrede, Davora Filipovića, i obavestili ga da povlače svoja dva člana Uprave INE. Tu informaciju dalje dostavljaju Nadzornom odboru INE.

Što se tiče hrvatskih članova Uprave INE, Vlada je već donela odluku o njihovom razrešenju, i nju bi trebao da potvrdi Nadzorni odbor na svojoj sednici koja je zakazana za sredu, 21. septembar.

Hrvatski članovi, piše Jutarnji list, ne žele da podnesu ostavke, verovatno zbog velikih otpremnina na koje bi ovim potezom izgubili pravo. Podseća se i da je predsednik Uprave INE, Sandor Fasimon, prošle nedelje, 7. septembra, ponudio ostavku.

INA je hrvatska naftna multinacionalka koja posluje od 1964. godine.

Video: Hrvatska danas dobija ”zeleno svetlo” za ulazak u Evrozonu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>