• 1
 ≫ 

Predstavljen projekat "Za snažnije građansko društvo": Izdvojeno 9 miliona dolara

 ≫ 

Projekat će podržati 25 lokalnih organizacija građanskog društva

  • 1
Projekat "Za snažnije građansko društvo"

Foto: Marko Golubović

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Partners Global predstavili su projekat "Za snažnije građansko društvo" na obeležavanju Međunarodnog dana demokratije (15.septembar).

"Civilno društvo ne može samo da uspe. Umesto toga, civilno društvo, mediji, privatni sektor i vlada moraju da rade zajedno na inicijativama koje su važne za interese građana", istakla je Bruk Ajšam, direktorka misije USAID u Srbiji.

Ovaj petogodišnji projekat, vredan 9 miliona dolara, unaprediće podsticajno okruženje za razvoj civilnog društva, stvoriti prostor da građansko društvo učestvuje u procesima javnih politika, okupiti građane i civilno društvo oko zajedničkih pitanja i podstaći dijalog između civilnog društva i vlade.

"U narednih pet godina, kroz saradnju između ključnih aktera u procesima razvoja demokratije – samih organizacija, institucija i donosilaca odluka, privatnih inicijativa, akademije i medija, nameravamo da osiguramo stalni razvoj organizacija i građanskih inicijativa, i to računajući na regionalne i globalne primere dobre prakse i inovativne i proverene metodologije", izjavio je direktor projekta Andrija Miljanović.

Projekat će podržati 25 lokalnih organizacija građanskog društva, po pet u svakom od pet regiona Srbije, koji će služiti kao centri podrške mreži od preko 300 organizacija građanskog društva, pokreta, aktivista i neformalnih inicijativa širom Srbije.

Projekat sufinansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), koja je izdvojila 3 miliona dolara.

"Građansko društvo ima važnu ulogu u mobilisanju građana, učešću u kreiranju politike i promovisanju demokratije. Zato se radujemo jačanju saradnje sa građanskim društvom i vladom na unapređenju okruženja za građansko društvo", izjavio je Richard Kohli, direktor Švajcarske kancelarije za saradnju.

Video: Daniel Akerman meri sreću i zadovoljstvo radnika: Ovako će izgledati Balkan u narednih 5 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>