• 1

Da li će Mask, ipak, morati da preuzme Tviter?

Sudija je odbio zahtev Ilona Maska da se odloži suđenje protiv Tvitera nakon otkrića uzbunjivača

  • 1
Elon Musk Ilon Mask Twitter Tviter Foto: Tanjug/AP

Tviter se sprema da pozove Ilona Maska da svedoči 26. i 27. septembra oko ugovora - od 44 milijarde dolara - o preuzimanju te kompanije, navodi se u sudskom dokumentu.

Vesti o Maskovoj izjavi dolaze nakon što je suosnivač Tvitera i bivši izvršni direktor Džek Dorsi, u utorak odgovarao na pitanja advokata kompanije i Maskovog pravnog tima, javlja CNN.

Ranije ovog meseca, sudija je presudio da bi milijarder mogao da dopuni tvrdnje slučaja na osnovu otkrića uzbunjivača Zatkova koji je bivši šef bezbednosti Tvitera, a koji optužuje kompaniju za ozbiljne bezbednosnepropuste koji dovode njene klijente u opasnost.

Tviter je naveo da Zatkove tvrdnje pokreću "lažni narativ" kompanije i da su Maskove tvrdnje "zaista netačne, pravno nedovoljne i komercijalno irelevantne".

Sudija je odbio zahtev Ilona Maska da se odloži suđenje protiv Tvitera nakon otkrića uzbunjivača, a Maskovi advokati proširuju svoj slučaj protiv Tvitera.

Podsećamo, Mask je pokušao da raskine sporazum o kupovini, navodeći da ga je Tviter obmanuo u vezi veličine korisničke baze, kao i broja botova i spam naloga. Tviter je takve optužbe odbacio i tužio Maska sudu u Delaveru.

Mask je nakon toga pokrenuo kontratužbu. Dve strane će početi petodnevno suđenje 17. oktobra, a sudija će tada doneti odluku da li Mask mora da kupi kompaniju ili ne.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>