"Rad, trud i namirnice opravdavaju cenu": U Čačku kilogram domaćih kiflica 1.200 dinara
Kilogram kiflica skuplji je od kilograma mesa, vest je koja je prethodnih dana obišla Srbiju. U prilog tome govori i cena u Čačku, gde kilogram košta 1.200 dinara, a u njemu dobijate oko 25 do 30 domaćih kifli. Za taj novac možete kupiti skoro dva kilograma sveže svinjetine i čak do tri kilograma piletine. Da li je skok cena testa realan i opravdan, pojašanjava majstorica Milica Mihailović.
Ona ističe da ukoliko kupite kiflice umesto sirovog mesa vi štedite vaše vreme, koje zapravo i jeste najskuplje.
- Jasno je da to ljudima izgleda nelogično, međutim, meso je sirovina, ma koliko to bila kvalitetna sirovina, ali to nije gotov proizvod koji vi možete da pojedete sa viljuškom i nožem. Vi to morate da pripremite, kiflica je već gotov proizvod, koji je potpuno rešenje za nekoga ko žuri na posao - priča pekarka Milica.
- Ono što bi bilo uporedivo jeste pripremljeno meso, recimo u nekom restoranu, gde je, takođe, uračunat rad, porezi i doprinosi, kao i troškovi poslovanja. A tada je cena višestruko veća, retko kad naručite kilogram mesa u restoranu - dodaje.
Ova Čačanka kiflice naziva kraljicama domaćih peciva. Ističe da je rad sa njima jako specifičan i da ne može baš svakom da uspe da ih napravi ukusne, vazudušaste i mirisne.
Da dobro radi svoj posao i da njene kiflice nisu skupe, građanima pokazuje svakodnevna velika potražnja ne samo u gradu na Moravi, već i u čitavom Moravičkom okrugu.
- Svaki gazda hvali svog konja, burekdžija će vam uvek reći da dobar burek drži otvorenu pekaru, a loš je zatavara, pica majstor će vam reći da je to pica, a ja vam kažem da su to kiflice, jer je to po mom mišljenju najkavlitetniji nutritivni proizvod koji možete da kupite u pekari - naglašava Milica.
Tvrdi da je neverovatno kad ljubav i mašta umešaju prste u brašno i testo u njenoj kuhinji koji se na kraju najviše osete kada se probaju. Stoga ona opet podvlači da rad, trud i namirnice utkani u domaće kiflice opravdavaju njihovu cenu.
Video: Jedino Srbi prave sir od magarećeg mleka i naplaćuju 1.000 evra
(Telegraf Biznis/Rina)
Video: Vučić na otvaranju deonice Moravskog koridora: "Ovo je najbolji put u Srbiji, pišemo istoriju"
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ivica
Hvala vam na vašim kiflicama,ali 1kg pečenog prasečeg pečenja 1200rsd,kao puter reš kožica iz sela Ravnje svake nedelje donosi žena.
Podelite komentar
kale
Po ovome kilo mesa treba da kosta 5000 dinara
Podelite komentar
deda
Domaće je kada se iznese na sto da se počaste gosti,čim se to prodaje i uzima novac,nije domaćinski...!!!!!
Podelite komentar