• 0

Ariva autobusi prodati minhenskoj Mutares grupi

Ariva zapošljava oko 40.000 ljudi

  • 0
Gradski autobus, GSP

Foto: Shutterstock

Evropski prevoznik Ariva grupa prodala je svoje kompanije u Srbiji, Poljskoj i Danskoj međunarodnom finansijskom investicionom fondu Mutares SE&Co.KGaA, sa sedištem u Minhenu.

Prodate su kompanije "Ariva Litas Srbija", dansko preduzeće "Ariva Danmark A/S", te autobuski prevoznik iz Poljske "Ariva Bus Transport Polska Sp", objavila je danas na svom sajtu advokatska kancelarija Živković - Samardžić, koja je posredovala u poslu.

Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja 2022. godine, što uključuje i odobrenje nadzornog odbora Dojče bana i nemačkog saveznog ministarstva za digitalni promet i transport, kao i antimonopolsko odobrenje odgovarajućih lokalnih vlasti.

Ariva Grupa sa sedištem u Velikoj Britaniji deo je nemačke Dojče ban AG, jedne od vodećih svetskih kompanija za prevoz putnika i saobraćajne logistike, prenosi Tanjug.

Navodi se da je Ariva vodeći prevoznik putnika širom Evrope, zapošljava oko 40.000 ljudi i preveze oko 1,2 milijarde putnika u 13 evropskih zemalja.

Na sajtu se navodi da se Mutares bavi preuzimanjem preduzeća srednje veličine i delova grupa sa sedištem u Evropi koji se prodaju u toku procesa repozicioniranja kod svojih vlasnika.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari