• 4

Mask se "bacio" na prodaju parfema: Novi miris "Spaljena kosa" doneo mu 1.000.000 dolara

Očekuje se da će proizvod biti isporučen tek početkom sledeće godine

  • 4
Elon Musk, Ilon Mask Foto-kolaž: Tanjug/AP, The Boring Co / Planet / Profimedia

Inovator, osnivač Tesle i najbogatiji čovek na svetu, Ilon Mask, ne prestaje da intrigira javnost.

Ovoga puta, on se na Tviteru - mreži sa kojom vodi ozbiljan sudski spor - "pohvalio" lansiranjem svog novog proizvoda, a nije reč o automobilu već o parfemu.

Kako piše WSJ, američki biznismen prodaje "najbolji miris na svetu" za 100 dolara po bočici. Verovali ili ne, miris nosi naziv Burnt Hair, što u prevodu s engleskog jezika znači "spaljena kosa".

Nekoliko sati od objavljivanja tvita o novom parfemu, Mask je objavio da je prodao 10.000 bočica, što znači prihod od milion dolara. Parfem se trenutno prodaje na veb stranici kompanije Mr. Musk’s Boring Co., koja miris opisuje kao "Esenciju odvratne želje".

Prikazana je fotografija crvene bočice parfema koja se puši. Očekuje se da će proizvod biti isporučen tek početkom sledeće godine.

"Sa imenom kao što je moje, ulazak u posao sa mirisima je bio neizbežan – zašto sam se uopšte borio protiv toga tako dugo!?", tvitovao je Mask u utorak uveče, a kasnije je dodao: "Jedva čekam sutrašnje medijske priče o prodatom Burnt Hair-u, u vrednosti od milion dolara".

Ko malo bolje poznaje Maska preko društvenih mreža, odnosno Tvitera, mogao bi da zaključi da najbogatiji čovek sveta definitivno nastavlja da provocira i zasmejava javnosti, a posebno imajući u vidu da je pomenuta objava uključivala emodžije koji "umiru od smeha".

Dodatno, u opisu svoje biografije na Tviteru, Mask je dodao da radi kao "prodavac parfema".

Ono što nije otkrio, jeste kako će i gde parfem biti proizveden. Predstavnici Boring Co. i Tesle nisu odmah odgovorili na zahteve medija o ovoj vesti.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>