• 0

Mask zatražio odlaganje parnice sa Tviterom

Suđenje je prethodno bilo zakazano za 17. oktobar

  • 0
ilon mask - tviter

Foto: Profimedia

Američki milijarder Ilon Mask zatražio je od sudije da odloži njegovu parnicu sa "Tviterom" za 28. oktobar, javio je danas Rojters.

Spor se vodi zbog nerešenog finansiranja sporazuma o kupovini "Tvitera" postignutog u aprilu, vrednog 44 milijarde dolara.

Mask i kompanija "Tviter" mogli bi da postignu dogovor o okončanju parnice narednih dana, što ce omogućiti najbogatijem čoveku na svetu da kupi tu kompaniju za 44 milijarde dolara.

Mask, koji je i direktor kompanije "Tesla", predložio je "Tviteru" da, ukoliko ta kompanija prekine spor sa njim, pristane na uslove iz sporazuma koji je postignut u aprilu – da kupi kompaniju za 54,20 dolara po akciji.

U pokušajima da okončaju parnicu, dve strane su se dogovorile da Maskovo svedočenje na pripremnom ročištu pred sudom u Delaveru, koje je trebalo da se obavi danas, bude odloženo, ali da se pregovori o završetku parnice nastavljaju.

Suđenje je prethodno bilo zakazano za 17. oktobar.

Nakon najave u utorak da će Mask nastaviti sa preuzimanjem "Tvitera", obustavljeno je trgovanje akcijama ove društvene mreže.

Mask je nekoliko nedelja kasnije odustao od postignutog dogovora, navodeći da je zabrinut jer je broj botova na platformi veći nego što je "Tviter" tvrdio.

"Tviter" je negirao optužbe i tužio Maska da bi ga primorao da se dogovor realizuje, nakon čega je došlo i do naglog pada vrednosti akcije Maskove kompanije "Tesla".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>