• 1

Rusija preusmerava naftu ka Aziji, Africi i Latinskoj Americi

U planu proširenje kapaciteta luka Ust-Luga, Novorosijsk i u Primorskom regionu

  • 1
Nafta, rafinerija, privreda Foto: Shutterstock

Rusija će preusmeriti isporuke nafte ne samo u azijske zemlje već i u Afriku i Latinsku Ameriku, izjavio je potpredsednik vlade Aleksandar Novak na forumu "Ruska energetska nedelja".

- Što se tiče preusmeravanja, veći deo naše nafte biće usmeren ka azijsko-pacifičkom regionu, ka Indiji, Pakistanu i drugim zemljama na tom pravcu. Konkretno, ka zemljama Afrike i Latinske Amerike, odnosno ka onima kojima su potrebni naši energetski resursi - rekao je Novak, prenosi Tass.

On je takođe najavio proširenje ruskih lučkih kapaciteta.

- Kada je reč o transportu, tu su luke i naftovodi. Embargo se ne odnosi na isporuke naftovodima, već samo na morski transport. Bez obzira na to, svi naši logistički centri koji se trenutno koriste biće i dalje u upotrebi i biće prošireni. Planiramo da proširimo kapacitete luka Ust-Luga, Novorosijsk i u Primorskom regionu za oko 40 miliona metričkih tona, što je prilično veliki obim - rekao je Novak.

Podsetimo, ranije danas su turski mediji preneli i da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naložio ministarstvu energetike da započne sa izgradnjom gasnog čvorišta u Turskoj nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Video: Naftaši se ubrzano digitalizuju

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    19. novembar 2022 | 17:28

    🤣🤣🤣neka to su veliki potrošači, oko ekvatora su zime hladne,a kolibe im nemaju prozora ni vrata,ima da odvrnu gas do daske da se ugreju!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>